Hur att leva på din 401k utan att gå sönder

February 29

Den största utmaningen de flesta pensionärer står inför sistone är hur man drar ner sin pension boet ägg utan att låta dem springa ut. Här är ett sunt förnuft att även under den värsta marknadsmiljöer kommer att skydda din portfölj.

  • Håll dig till din budget. När du avgöra vad din månatliga kostnads ​​behov är för 2010, hålla oss till det. En stor portfölj mördare drar för mycket, särskilt under marknadsnedgångar
  • Håll dina uttag till 4-5%. Att begränsa dina uttag till dessa procentsatser kommer att ge dig den bästa chansen att undvika att köra slut på pengar senare i din pension, och öka ditt uttag varje år för att hålla jämna steg med inflationen.
  • Diversifiera, diversifiera diversifiera. Se till att din portfölj inte bara skyddas mot en nedgång i marknaden, men också skyddad mot den långsiktiga köpkraft erosion av inflationen genom diversifiering. En 50/50 split i din portfölj mellan både aktier och obligationer kommer att ge dig den avkastning du behöver för att växa snabbare än inflationen och ger dig skydd mot de stora marknads medar.

    Se till att du diversifiera inte bara mellan aktier och obligationer, men också bland dessa tillgångsslag. Din aktiedelen ska innehålla Small Cap-aktier, stora cap lager (både tillväxt och värde) samt internationella. När det gäller obligationer, bör de flesta av investeringarna obligations vara garanterade amerikanska statsobligationer, men en liten andel bör hållas i företagsobligationer.
  • Donâ € t panik under ner marknader och Dona € t få giriga under stora marknader. Donâ € t få alltför fastna i vad din portfölj har gjort under de senaste 6 månaderna eller år. Donâ € t panik och sälja allt när marknaden söderut; Detta är en säker strategi att köra slut på pengar. Behålla din 50/50 balans. Om du så panik du känner att du måste göra något, skär dina levnadskostnader för att hålla mer pengar i portföljen för när vändningen kommer. . . och det kommer alltid. Dagen följer alltid natten.
  • Omvärdera och balansera. Varje år omvärdera din portfölj och innehaven i den. Se till att du är ordentligt diversifierade och att de investeringar som du ursprungligen valde fortfarande är lämpliga för din ålder och risktolerans.

    Det är viktigt att den långsiktiga tillväxten av din portfölj som du balansera det varje år. Balansera medel som säljer en del av vad som gjort bra och inköp några av vad som gjort dåligt. Detta säkerställer att du håller ditt lager till obligations procentsats på 50/50. Detta kommer också att ge dig friheten att köpa lågt och sälja hög.