Vilka är de bästa tipsen för rengöring Proteser?

November 6

Korrekt rengöring av tandproteser är ytterst viktigt, även om det inte behöver vara svårt. Förhindra brott är också viktigt, så proteser bör alltid rengöras över en diskho fylld med vatten. De proteser bör sköljas noggrant innan du borstar för att se till att alla lösa matrester har avlägsnats. Nästa steg i rengörings proteser innebär att man använder en mjuk tandborste och mild tandkräm att borsta dem. Under sömnen, eller åtminstone en timme per dag, proteser ska blötläggas i antingen en hemmagjord eller kommersiellt beredd lösning för att förstöra eventuella kvarvarande bakterier.

Det första steget i rengöring av tandproteser är att säkerställa att tänderna är säkra från brott. De proteser ska sköljas och rengöras över ett handfat som innehåller åtminstone ett par inches av vatten. Detta bidrar till att skydda dem från att bryta i händelse de släpps under rengöringsprocessen. Hett vatten kan orsaka tandproteser blir missbildade eller skev, så varmt vatten får aldrig användas för att skölja eller rengöra dem.

När det är dags att borsta tandproteserna, bör de korrekta leveranser användas. Mjuk pensel tandborstar som är speciellt gjorda för användning på proteser är de säkraste typer av tandborstar. Regelbunden tandkräm är alltför nötande för användning på tandproteser, så en tandkräm som skapats speciellt för tandproteser bör användas. De proteser bör sköljas noga efter tandborstning att se till alla av pastan har tagits bort.

För att se till att alla bakterier på tandproteser förstörs, en del av reningsprocessen innebär att blötlägga dem i en lösning som kommer att bli av skadliga bakterier. Kommersiellt gjorda produkter fungerar riktigt bra, men det finns hemlagad rengöringsmedel som kan vara billigare men fungerar lika bra. Eventuella frågor om vilka typer av lösningar som är säkra bör diskuteras med en tandläkare.

En av de mest populära lösningarna när rengöring av tandproteser är en kombination av vinäger och vatten. Bara några droppar vinäger kan läggas till vattnet innan du placerar de rengjorda proteser i lösningen i minst en timme. Bakpulver kan användas i stället för ättika, eller proteser kan den läggas i väteperoxid. Blötläggning proteser i vanligt vatten i åtta timmar eller mer är tänkt att avlägsna restpartiklar och bakterier också. För att hålla proteser från att torka ut, bör de nedsänkas i vatten eller en annan typ av vätskelösning som helst de tas bort från munnen under en förlängd tidsperiod.

  • Bakpulver är ett säkert och effektivt rengöringsmedel.
  • Blötläggning proteser i rengöringslösning bidrar till att avlägsna bakterier.
  • Proteser är protetiska tänder som bärs av dem som har förlorat sina naturliga tänder.
  • Partiella proteser.