Hur väljer jag det bästa Formellt Vardagsrum Möbler?

September 22

När du väljer formella vardagsrum möbler, är det viktigt att komma ihåg att formalitet inte översätta till obehag. Det är möjligt att skapa ett elegant utseende utan avkall på komfort och funktionalitet. Det första steget i att välja den bästa formella vardagsrum möbler är att förstå det utrymme där möblerna kommer att placeras. För mycket möbler kommer att göra rummet känns rörig och klaustrofobisk, medan för lite möbler kan göra en besökare känner sig isolerade. Man måste tänka på utrymmet innan du väljer möbler; sedan, flytta till valet stilen på formella vardagsrum möbler.

Färdiga skogen ger en robust och vacker alternativ för formell vardagsrum möbler. Undvik spånskivor möbler, vilket är vanligt i lägre-end möbler. Dessa bitar är utformade för att vara överkomliga, men de är inte hållbara och deras utseende återspeglar deras priser. Massivt trä möbler kommer att pågå mycket längre, och det kan färgas eller färdiga att skapa ett elegant utseende som kommer att komplettera andra formella vardagsrum möbler. Ytterligare en fördel är åldrande; Ofta, som massivt trä möbler blir äldre och mer vana, uppslags förändringar, blir antik.

Lika viktigt som själva trä är trä toner. Dämpade färger skapar en behaglig atmosfär och kan föra ut subtila accenter, som är viktiga i formella vardagsrum möbler. Intrikata sniderier i trä, guld lövsprickningen, eller till och med fina tyger betonas av de dämpade färgerna på trä toner. Naturligtvis betyder inte detta mörka toner är de enda tillåtna i en formell vardagsrum. Randiga mönster kan accent en formell rum om färgerna väljs rätt - inte alltför högt eller hårt kontraste - och samordnas med andra färger i rummet.

Ett bra alternativ till den typiska vilstol i en formell vardagsrum är en wingback stol. Dessa typer av stolar låna en antik känsla till rummet, särskilt om stolen är klädd med finare material. Utsmyckade träben är en fin touch också. När du väljer en soffa, välj en gjord av bekväma och attraktiva material som läder. Soffan är ofta den största möbel i rummet, så det är viktigt att välja en som passar färgschemat. Medan blommönster är acceptabla i ett ljusare rum, är det viktigt att tänka på att ett sådant mönster kommer att sticka ut som en öm tumme i en mer dämpad miljö.

  • Dekorerad lampskärmar sätta karaktär till formella vardagsrum.
  • Formella vardagsrum kan utformas kring en samlingspunkt stycke, såsom en större nöjescentrum.