Vad är Acoustical Sealant?

December 9

Akustisk tätningsmedel är en typ av tätningsmedel som används för att hjälpa till att minimera in på eller lämnar ljud från ett inre utrymme. Tätningsmedel av denna typ används ofta för att fylla i små utrymmen längs golv och tak rader av väggar, områden runt kanalsystem för värme- och kylsystem, och öppna ytor runt verktyget och elektriska boxar. En akustisk tätningsmedel kan användas i nästan alla miljöer, från en bostad till en fabrik.

De flesta akustiska tätnings produkter ser väldigt likt någon typ av täta som skulle kunna användas för att täta en spricka i någon typ av murverk eller blad rock. Produkten säljs ofta i rör, som kan passas in i en tätningspistol med relativ lätthet, vilket gör det möjligt att enkelt ladda ur produkten. Skillnaden om denna typ av tätningsmedel är att produkten kan användas med vilken som helst typ av byggmaterial eller metall, och innehåller ingredienser som bidrar till att dämpa ljud samt fylla i det öppna utrymmet.

En god kvalitet akustisk tätningsmedel kan användas vid installation nya gipsskivor i ett hem eller kontor. Föreningen kan appliceras på de platser där paneler av blad rock är förenade, samt längs golv korsningar och tak korsningar där trim arbete läggs för att ge ett snyggare utseende till utrymmet. När den appliceras enligt bruksanvisningen, kommer tätningsmedlet bidra till att fylla små öppna områden och inte bara hjälpa till att minimera intrång av ljuden från andra områden, men också göra det lättare att värma och kyla utrymmet med mindre produktion av energi.

Många av de akustiska tätningsmedelsprodukter på marknaden idag är formulerade så att de inte hårdna med tiden. Eftersom de fortfarande något böjligt, är det relativt lätt för de produkter som ska användas i miljöer där det finns någon typ av expansion och kontraktion som årstiderna växlar. Denna egenskap gör tätningsmedel idealisk för användning runt uppvärmning och kylning kanaler och kall luft avkastning, samt andra material som kan svälla och krympa något med förändringar i temperatur och luftfuktighet, eftersom tätningen inte kommer att spricka under dessa förändringar.

Akustisk tätningsmedel kan användas i ett antal affärssammanhang, allt från inspelningsstudior till nattklubbar och även resort hotell. I huvudsak någon inställning där det finns ett behov av att kontrollera överföring av ljud från ett rum till nästa, kan denna typ av produkt vara öka komforten och avskildheten någon ockuperar utrymmet. När tillämpas korrekt, kommer akustisk tätningsmedel pågå i år innan det finns ett behov av att återanvända ämnet.

  • Akustisk tätningsmedel kan typiskt användas i en tätningspistol.