Erkänner barnfetma

August 2

Om du är förälder, lärare, eller ens en berörd vårdgivare, då är chansen ganska bra att du har hört talas om barnfetma. I själva verket verkar det som om du inte kan slå på radio, TV, eller ens om datorn utan att höra om det i en eller annan form. Erkänner barnfetma är det första steget i att kunna bekämpa den. Här är lite information som du kan använda för att börja erkänna tecken, samt hur du kan hjälpa till att hantera dem du bryr dig om affären med den.

  • Vad är det? Enkelt uttryckt barnfetma är där ett barn har en så hög nivå av kroppsfett att det börjar att hindra dagliga aktiviteter och även den allmänna hälsan hos barnet. I kliniska termer är det där barnet eller tonåringen är betydligt över den "normala" vikt för sin ålder, kön, längd, och så vidare.
  • Symtom. Även om det primära symptom på barnfetma är ganska uppenbart (driven kroppsfett) några av de andra tecken och symtom är inte. Många av de andra symptomen kan bara ses som ett symptom på barnfetma tagen i samband med en hög nivå av kroppsfett. Dessa kan innehålla saker som andfåddhet, få lätt trött, högt blodtryck, höga kolesterolvärden, och så vidare. Om du känner att ditt barn kan vara överviktiga, inte ställa diagnosen själv. Snarare ta ditt barn i för ett läkarbesök, och få dem att fatta beslutet.
  • Orsak. I de flesta, om inte alla, är fallen barnfetma en kombination av faktorer, varav den första är genetisk. Har din familj har en historia av fetma? Om så det skulle kunna vara en viktig orsak till ditt barn. Den andra ledande faktorn för barnfetma är deras miljö. I detta fall innebär det om de får tillräckligt med motion, äter tillräckligt hälsosam mat, och så vidare. Oftast barnfetma är en kombination av dessa två faktorer.
  • Behandlingar. Behandlingar för barnfetma är ganska enkla i att de är de gamla metoderna för ordentlig motion och en hälsosam kost. Eftersom alltför ofta vuxna tror att det som är en hälsosam diet eller rätt mängd motion är felaktigt är enda rätta för en fullvuxen vuxen, se till att du får ordentlig vägledning från en läkare.

Om du tror att du, eller någon du älskar, kan ha barnfetma söka hjälp av en läkare. Anledningen till detta är att barns kroppar fortfarande utvecklas, och som sådan har en ganska delikat balans som måste upprätthållas. Om bantning eller träning sker utan ordentlig tillsyn av ett barn, då de kan lätt skada sig själva utan att ens inse det.