Vad är en Boost Gauge?

October 21

Ett lyft mätare är ett instrument som används för att visa hur mycket trycket en turboladdare eller superladdare producerar. Normalt är en turbo eller superladdare som utformats för att ge maximal nytta vid en viss mängd laddtryck. Genom att övervaka uppsving spårvidd, är fordonets operatör kunna hålla fordonets motorkomponenter i rätt effektområde för att uppnå den mest prestanda från fordonet.

Många komponenter påverkar uppsving mätaren. Kamaxeln, justerings bränsle och tändinställningen alla har ett finger med i att manipulera instrumentet. Beroende på vilken typ av boost mätare som installeras i fordonet, kan atmosfärstryck även påverka mätaren.

Vikten av att övervaka uppsving mätaren i en turbo eller superladdad motor ökar när motorn börjar producera ström som överstiger lagerkapacitet. Resultaten av överdriven uppsving i en motor kan vara katastrofal. Felaktig timing, samt bränsle med låg oktantal, kan leda till detonation. Detta är ett tillstånd som kallas också tändningsknack som kan skada kolvar, ventiler och vevstakar. En överdriven läsning på uppsving mätaren skulle indikera behovet av att minska trycket genom gaspådrag manipulation.

Även om ett fordon kan levereras med en boost mätare, kan det ändå vara bra att installera en mätare eftermarknad. I ett lager fordon, är det uppsving mätaren faktiskt drivs av fordonets färddator. Datorn utför bestämning av uppsving genom att läsa input från många motorgivare. Denna avläsning kan vara av med en hel del.

I en högpresterande program eller när ändringar har slutförts på ett fordon utrustat med en turbo eller superladdare, bör en eftermarknad mätare installeras för att övervaka uppsving. Detta kommer att säkerställa att tändinställningen och bränslehantering är korrekt inställd till motorns faktiska effektnivå. Beroendet av originalutrustning mätaren kan resultera i inte bara en felaktigt-trimmad motor, men katastrofalt motorhaveri.

I denna tid av hög hästkrafter, små deplacement motorer, turboladdare samt superladdare berodde på att skapa den nödvändiga uppsving för att uppnå de höga effektnivåer. Korrekt övervakning av motorns kritiska komponenter är ett måste och bör inte lämnas till billiga och felaktiga fabriksmätare. Installationen av ett prestationsmått för att övervaka laddtrycket Till varje uppgraderingsprestanda komponent.