Vad är Crate Training?

August 12

Crate utbildning är en kontroversiell metod för huset träna en hund, utifrån den kunskap som vilda hundar sover i underjordiska hålor, lämnar idet att eliminera. Genom att begränsa en hund till en liten husdjur låda medan inomhus och tar hunden utanför för att eliminera, börjar hunden att associera "utomhus" med eliminering.

Den rekommenderade lådan storlek för lådan utbildning är bara rymlig nog att rymma hunden när den står, vänder, lägger sig ner eller sitter. Om lådan är mycket större än så här, supportrar påpekar hunden kan eliminera i ena änden.

Det är viktigt att en hund inte lämnas i en låda längre än den kan hålla sin urinblåsa eller tarm. Detta är ett område där lådan utbildning drar betydande kritik, eftersom det lämnar hunden i händerna på den som är lådan utbildning. Människor som inte arbetar med hundar professionellt kan missbruka denna metod, som lämnar en hund crated samtidigt gå till jobbet eller lämna huset i flera timmar.

Valpar har mycket liten kontroll över kroppens funktioner. Mängden timmar en valp kan kontrollera sin blåsa är ungefär lika med antalet månader gammal. För en månad gammal valp, en timme; för en två månaders valp, två timmar; men ingen hund bör lämnas i en låda längre än fyra timmar utan ges en chans att utöva och lindra själv, under förutsättning att det inte visar tecken på obehag förr.

Sängkläder eller en gummimatta bör tillhandahållas i lådan utbildning, men undvik mattor eller material som en hund kan riva upp och svälja, eftersom dessa kan blockera tarm spår och visa sig ödesdigert. Säkra leksaker bör också inkluderas för att hjälpa ockupera hunden. Vatten ska alltid finnas tillgängligt inne i lådan, och en hund inte bör häck i värmen. Använd aldrig lådan utbildning att straffa, eftersom detta bygger negativa associationer till lådan.

När det är dags att ta din hund utanför, använd en trigger fras som innehåller hundens namn. Till exempel, "Utanför potta? Har Jack vill gå utanför pottan? "Ge hunden påkostade beröm när han eliminerar, upprepa trigger frasen. "Utanför potta! Duktig pojke, Jack! "När han associerar trigger fras med denna åtgärd, kommer du att kunna fråga honom när inomhus om han måste gå" utanför pottan? "

Se till att hunden får mycket motion. Undvik trälådor hunden så fort han eliminerar eller han kommer att lära sig att elimineringen markerar slutet på speltid och kan hålla sin blåsa när du släpper ut honom. Istället gör speltid eller en promenad belöningen för att eliminera utanför.

Hundar har ofta eliminera första sak på morgonen, 15-20 minuter efter måltid, och vid eller efter träning, förutom att ges möjlighet under hela dagen. Om hunden inte eliminera när det tas utanför, är det rekommenderat att ta in honom och placera honom i lådan i 5-10 minuter, sedan försöka igen. Förutsätt inte att hunden behöver inte gå bara för att han eller hon inte var redo.

När lådan utbildning är det viktigt att titta på din hund efter tecken på obehag. Sjukdom, införandet av en ny mat och mediciner är bara några omständigheter som kan orsaka hunden att behöva eliminera oftare. Crate utbildning betyder inte att du kan låsa hunden upp och glömma det.

Om en hund jordar lådan är det inte hundens fel att han inte var bevakad tätt nog. Inte straffa honom, kommer han inte förstår. Detta gäller även för matt olyckor. Neutralisera lukter med ättika eller hunden kan återanvända plats. Nyckeln är att berömma hunden för vad han gör rätt, och att titta på honom tillräckligt nära så att du kan undvika olyckor innan de inträffar. Om du ser att hunden sniffa runt eller cirklande, klappa händerna för att distrahera honom, ta honom utanför, och prisa honom som han eliminerar.

Vissa människor rapporterar framgång i några dagar med lådan utbildning, men det kan ta upp till två veckor eller längre. Varje hund är olika med sin egen, unika personlighet, men även en vuxen hund kan rumsren. Vissa hundar med en historia av missbruk eller nedläggning kan ta lite längre tid att bygga upp ett förtroende och bearbeta information. I samtliga fall ha tålamod och kärleksfull när lådan utbildning.

Förespråkare av lådan utbildning tenderar att tänka på en låda så behövs, medan ett stort antal hundägare aldrig äger eller kräva en låda. Många hundälskare tror lådan utbildning för att vara grym och alltför lätt missbrukas. Välmenande förespråkare hävdar att en låda är inte olikt en naturlig underjordisk håla, men kritiker oense. Vilda hålor rymma flera hundar, och hundar är alltid fri att lämna idet att eliminera och motion. Kritiker påpekar också att hundar är aktiva, sociala, packa djur, och att tvinga en hund att förbli åtskilda i ett litet, slutet utrymme är inte humant.

Crate utbildning kräver tränaren vara hemma och uppmärksamma merparten av tiden, så att hunden kan släppa ut vid behov. Många hundar gråta och skälla när begränsas eftersom separation och inneslutning är inte naturligt. Dessutom, om hunden är att bo permanent i huset, lådan utbildning kommer inte att lära den att använda papper när det behövs.

Av alla dessa skäl och mer, många djurälskare valde traditionella metoder för att hysa tåg hundar som de anser är mer medkännande och mindre restriktiva för hund och ägare lika.

  • Vatten ska alltid finnas tillgängligt inne i lådan.
  • Sängkläder bör ges i lådan utbildning.