Vad är ACC?

June 15

ACC, eller Atlantic Coast Conference, är en college sports league som inkluderar Division I skolor i National Collegiate Athletic Association (NCAA). ACC lag ligger upp och ner på USA: s östkust och spela mot andra lag inom konferensen, liksom Division I lag från andra konferenser. Av de tjugo sport som ingår i konferensen, är ACC lag mest känd för sina framgångar i college basket och college fotboll.

ACC grundades 1953 med sju ursprungliga medlems högskolor och universitet. Grundarna lagen var alla ursprungligen medlemmar i Södra konferens, men var missnöjda med några av de förordningar som gäller. Vid den Vårens Södra konferens möte, de sju skolorna, som inkluderade Duke, Clemson, North Carolina, Maryland, South Carolina, North Carolina State, och Wake Forest, sätta i sina uttags meddelanden och började ACC.

Under årens lopp fler skolor anslöt ACC. Virginia, Georgia Tech, Florida State, Miami, Virginia Tech, och Boston College sällat sig de respekte skolor som deltar i ACC kollegiala sport. År 1971, South Carolina drog sig ur konferensen. Dessa händelser ledde till de tolv lag konferens som är så populär i NCAA idag.

ACC omfattar en mängd olika sporter för både manliga och kvinnliga college- idrottare att tävla i. I höst, fotboll, fotboll, landhockey, längdåkning och volleyboll spelas i konferensen. Vintersport inkluderar basket, brottning, simning och dykning, och inomhus friidrott. Under våren, kan idrottsmän tävla i baseball, softball, friidrott, golf, rodd, tennis, och lacrosse.

Många college idrottare välja skola utifrån de professionella spelare som kallar just den skolan deras Alma Mater. ACC lag har producerat några av de bästa professionella idrottsmän som världen någonsin har sett. Välkända spelare som Michael Jordan, Lawrence Taylor, Tim Duncan, och många andra avslutade sin pre-professionella karriär på en ACC universitet. Dessutom har ACC sänt många spelare till olika olympiska och amatörevenemang nivå idrotts.

Med ett dussin bästa skolorna och ett engagemang för kvalitet i idrott, är ACC sannolikt att förbli en toppkonferens i NCAA i många år framöver. Fans titta på sina favorit lag, år efter år, medan gymnasieelever strävar efter att göra betygen och betygen för en chans att spela där deras favorit pro gjorde. Den mångåriga tradition av Atlantic Coast Conference sport kommer att fortsätta.

  • Fotboll är bara en sport som spelas i ACC.
  • ACC baseball spelas på våren.
  • Brottning är en av flera vintersporter ACC erbjuder.
  • Högskolor i ACC fältteam som tävlar i OS-händelser som tävlar.
  • ACC är välkänt för sin college fotboll framgång.
  • Softball är en fjäder sport som spelas av medlemsskolor i Atlantic Coast Conference.
  • ACC lag är mest känd för college basket framgångar.
  • Lacrosse är en av vårens sport sponsras av Atlantic Coast Conference ,.