Vad är en platt-TV?

August 8

Platta TV-apparater är bildskärmar för att titta på TV och filmer som är betydligt tunnare än katodstrålerör (CRT) TV-apparater som ersätts i vardagsrum över hela Amerika. En platt-TV är mer kompakt än standard CRT-tv, mäter bara några inches i tjocklek och saknar den konvexa skärmen. Förutom att eliminera bulk, erbjuder platt-TV utmärkt bildkvalitet och kompatibilitet med hemmabiosystem, HDTV och digital-tv.

Det finns två grundläggande typer av platta TV-apparater - Liquid Crystal Display (LCD) och plasma. LCD platta TV-apparater använder miljontals enskilda kristaller som reagerar på elektriska laddningar och skapa ljus och färg, som passerar genom glaset och visar bilden i miljoner små prickar, eller pixlar. LCD platta TV-apparater förbrukar mindre energi för drift än plasmaskärm platta TV-apparater, men displayen kan bli skev, speciellt vid skarpa vinklar på större skärmar.

Den plasmaskärm platt TV fungerar med plasmateknik. Plasmagasen utsläpp mellan två skivor av glas och mixar med fosfor för att skapa ljus. Varje pixel på en plasmaskärm platt TV lyser individuellt i superb färg och ljusstyrka. Plasmaskärmar är ofta tippad som den bästa bilden i alla vinklar och storlekar; Men de större skärmarna är kraft hogs och kräver en fläkt för att hålla enheten sval.

Priset på en platt TV varierar beroende på märke, storlek och kvalitet, men de övergripande priserna på platta TV-apparater har sjunkit avsevärt sedan deras debut. När man överväger att köpa en platt-TV, är det viktigt att undersöka båda typerna. LCD platta TV-apparater är ofta billigare än plasma TV av samma storlek, och LCD platta paneler förbrukar oftast mindre energi, men både kvalitet och livslängd på bilden ofta debatt vara mindre än sina plasmaskärm motsvarigheter.

Många hävdar att en verklig hemmabioupplevelse, speciellt när du visar bilden i mörker, är en plasmaskärm platt TV överlägsna fällt. Oavsett vilken typ av platta TV du väljer att köpa, kan du räkna med att du kommer att vinnas över av den snygga designen och minskad utrymme förbrukning. Innan du köper, kom ihåg att kontrollera kompatibilitet med eventuella hemmabio komponenter du redan har.

  • Platta TV-apparater är betydligt tunnare än äldre modeller med katodstrålerör.
  • De flesta platta TV-apparater kommer med fjärrkontroller.