Vad orsakar Stretch Marks?

July 10

Förlusten av hudens elastin och kollagen är ansvarig för att orsaka bristningar. Denna förlust kan uppkomma på grund av hormonella förändringar som orsakas av sådana saker som långvarig användning steroid eller Cushings syndrom. Den kanske vanligaste orsaken dessa märken utgör dock eftersom huden sträcks mer än normalt, vilket leder till en uppdelning av vävnadsfibrerna. När detta händer, utvecklar en sträcka varumärket och kan ses i det översta lagret av huden.

Ofta individer är förvånad över att hudbristningar är faktiskt en typ av ärrbildning. När huden är överbelastade och kollagenproduktion är störd, en typ av ärr former. Inledningsvis visas de som linjer som har en röd eller lila färg, men efter ett tag, de färgförändringar, som slutar i en ljus, urblekt look.

Snabb tillväxt orsakar ofta hudbristningar. Om en enstaka vinster i vikt snabbt, kan han eller hon utvecklar dem. Efter att ha förlorat i vikt, är huden inte längre överbelastade och varumärken kan bli mindre uppenbart, men som alla ärr, de inte försvinner helt.

Gravida kvinnor kan också utveckla bristningar på grund av den snabba ökningen i vikt och omkrets att en kvinna genomgår under graviditeten. Även om en kvinnas storlek doesnâ € t ökning nog att överanstränga hennes hud, kan hon utveckla varumärkena på grund av de hormonella förändringar som sker under graviditeten. Om varken fysiska eller hormonella orsaker är närvarande, kan en kvinna överlever en graviditet stretch märket gratis.

Gravida kvinnor är inte de enda människor som får dessa märken. Den som upplever vikt fluktuationer kan utveckla dem, och individer som kämpar med övervikt är också benägna att denna ärrbildning. Tonåringar kan utveckla dem till följd av tillväxt sprutar och kroppsbyggare kan få från dem också när allt större muskelmassa.

Även bristningar kan utvecklas på någon del av kroppen, de är vanligast i områden som har den mest lagrat fett och är det mest troliga att sträcka. Dessa områden omfattar buken, brösten och skinkor. De är också vanliga på både den inre och yttre lår samt överarmarna och armhålorna.

De flesta tycker markeringarna för att vara estetiskt obehagligt, speciellt på sina egna kroppar. De inte utgör en hälsorisk, dock. Ärren har normalt en mjuk konsistens och en något tom utseende.

Många personer har försökt krämer, lotioner och andra produkter som är avsedda att förhindra bristningar. De flesta vårdpersonal är överens om att fuktighetsgivande lotion och krämer kan inte skada, men tyvärr är det osannolikt att hjälpa till. Vissa kosmetiska behandlingar, såsom microdermabrasion, kan vara till hjälp för att förbättra sitt utseende. Tretinoin kräm, allmänt känd som töm-A, kan också vara till hjälp för att göra dem mindre märkbar.

  • Vissa bristningar kan orsakas av Cushings syndrom.
  • Den snabba ökningen av viktökning under graviditeten kan orsaka blivande mammor att utveckla hudbristningar.
  • Människor som är överviktiga kan vara känsliga för bristningar och andra ärrbildning.
  • Många gravida kvinnor använder kakaosmör för att förhindra bristningar.
  • Bristningar kan orsakas av viktökning.