Vad är Alar Ligament?

May 15

Den alar ligament är en parad spännvidd av bindväv fästa den andra halskotan, känd som axeln eller C2, till skallen. Den uppstår från endera sidan av de hål i väggen, den tandliknande pinne utskjutande från den centrala övre aspekten av kotan, och korsar i sidled för att ansluta till nackbenet på undersidan av skallen. Eftersom axeln är benet som tillåter rotation av huvudet på halsen, hjälper den alar ligamentet begränsa rörelseomfång som huvudet vrider sig från sida till sida. Även känd som kryss ligament i odontoid, med odontoid processen är ett annat namn för lyor, denna ligament kontroller eller kontroller rotation och hindrar huvudet från att vrida för långt åt endera sidan.

Stöd huvudet på ryggraden är till stor del en uppgift för de två översta halskotan, atlas och axeln. Den atlas ansluter direkt med skallen via pannben, det krökta benet på undersidan av skallen genom vilken ryggmärgen utträder kraniet. Som namnet antyder är det ansvarig för att stödja vikten av huvudet på halsen. Strax nedanför atlas är axeln, dessa staplade ben som förenas av de hålor i axeln. Dens projekten uppåt från den främre eller främre del av kroppen av axeln, precis framför ryggmärgen, och möter den främre bågen av halskotan ovanför den, som bildar en vertikal vridpunkt omkring vilken atlas kan rotera.

Eftersom Atlas inte roterar i förhållande till skallen, istället för upp-och-ned nicka rörelser, är den axel benet som skallen och atlas rotera kring att tillåta rörelse skaka oneâ € s huvud nr. Detta möjliggörs av hålor. Något måste begränsa denna rotation, emellertid, så att huvudet inte kan vända för långt i endera riktningen. Den alar ligament är den struktur som håller denna rörelse i schack.

Precis som alla ligament är alar ligamentet gjord av starka fibrer av kollagen och elastin som håller två ben ihop som ett rep. Orsakad av endera sidan av hålor där den är placerad inuti kroppen av atlas, utvidgar detta ligament ett kort avstånd utåt och något uppåt. Den fäster sedan till den nedre kanten av pannben till endera sidan av foramen magnum, det stora hålet i benet genom vilken ryggmärgen kommer in i skallen. När huvudet, och i sin tur, är atlas roteras kring hålor i en riktning, den alar ligament på den motsatta sidan av hålor från riktningen huvudet vrids sträcks till sin gräns, vilket förhindrar ytterligare rotation av huvudet.