Vilka är de olika typerna av anti-aging produkter?

June 23

Många anti-aging produkter på marknaden är riktade för att minska åldrande tecken. Produkter som innehåller retinol, till exempel, används i många bästsäljande produkter, inklusive krämer, lotioner och serum. Andra populära anti-aging produkter inkluderar de som innehåller peptider. Mycket ofta dermatologer kommer att råda patienter att solskyddsmedel är den ultimata åldersbekämpande produkten också.

Ett derivat av vitamin A, retinol ofta i anti-aging produkter på grund av dess bevisade förmåga att förbättra utseendet på huden. Retinol har visat sig minska rynkor och fina linjer, samtidigt förbättra texturen i huden och lämnar den smidigare; det bidrar också förbättra hudtonen genom att minska mörka fläckar som ofta kommer med ålder eller från solskador.

Retinol finns i flera former, inklusive krämer, serum och lotion. Retinol är en vanlig ingrediens i anti-aging produkter avsedda för ansiktet, ögonen och händerna. Med hjälp av dessa produkter en gång eller två gånger dagligen konsekvent över tiden ger oftast en minskning av tecken på åldrande, men användare bör vara medvetna om att rodnad och hudirritation är möjliga, och det är viktigt att använda produkterna exakt enligt anvisningarna.

Peptider, som arbetar som en bas för protein i huden, hjälpa till med produktionen av kollagen och bidra till att förhindra en kollaps av hudens fasthet. Kollagen är grunden av huden, vilket ger fyllighet. Med åldern, att kollagenproduktionen minskar, orsakar huden förlorar fasthet och blir tunnare, skapa en miljö som gör att huden sag och linjer och rynkor att bilda. Anti-aging produkter som innehåller peptider signalerar huden för att öka produktionen av kollagen. Peptider är små molekyler som lätt penetrerar hudlagren; De har visat sig blockera signaler från nerver till ansiktsmusklerna, liknande injicerbara receptåldersbekämpande produkter, vilket ger huden en slätare utseende.

Solskyddsmedel är också fördelaktigt som en anti-aging produkt eftersom, när den används regelbundet, det faktiskt kan bidra till att förhindra tecken på åldrande från manifesterar sig i första hand. Det skyddar huden från båda typer av ultraviolett (UV) strålning - UVA och UVB. UVB-strålar orsakar solbränna, men UVA-strålar tränger djupt in i hudlagren och orsakar tecken på åldrande, inklusive rynkor och slapp, även känd som photoaging. Som en ytterligare och viktig fördel, hjälper solkräm också förhindra hudcancer.

När du använder en ny anti-aging produkt, bör användarna vara försiktig, eftersom vissa människor kan ha känslighet för vissa ingredienser. Vissa obehagliga biverkningar inkluderar rodnad, peeling eller ömhet. Innan du försöker en ny produkt på hela ansiktet, är det lämpligt att utföra ett test på en liten bit hud och utvärdera resultaten efter 24 timmar.

  • En individ som har torr hud bör använda en återfuktande anti-aging ögonkräm.
  • Retinol ansiktskräm kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor.
  • Retinol, peptider och solkräm kan hittas i många anti-aging produkter.
  • När du köper ny lotion, testa den på en liten bit hud.
  • Solen är källan till UVA och UVB-strålar, som kan skada huden, så solkräm kan bidra till att förhindra för tidigt åldrande.
  • Anti-aging handkräm hjälper till att minimera uppkomsten av rynkor.
  • Ett diagram av yngre och äldre hud som visar minskningen i kollagen i äldre hud. Anti-aging produkter är ofta utformade för att öka produktionen av kollagen, vilket hjälper till att göra huden slätare.