Vad är några symptom på salmonella?

June 7

Många människor upplever lindriga symtom av Salmonella förgiftning och kan inte ens göra kopplingen mellan en avföring burna bakterier och deras magbesvär. För äldre, unga och personer med försvagat immunsystem, kan symptomen av salmonella vara mer uttalad och mer ihållande. Vissa offer av matförgiftning som utlöses av Salmonella tillfrisknar inom 48 timmar, medan andra kan fortsätta att uppleva symptom på salmonellainfektion i veckor eller månader.

En av de viktigaste symptomen på salmonella är gastroenterit, eller en allmän magbesvär. Drabbade kan börja känna uppsvälld och illamående inom 24 timmar efter intag av rått eller dåligt tillagat livsmedel eller infekterad avföring. Over-the-counter mediciner för upprörda magar kan erbjuda tillfällig lättnad, men smärtan och svälla i allmänhet återvänder till och med intensifieras. En ihållande magsmärtor åtföljs av en smärtsam gasformigt känsla i tarmarna kan bli de första symptomen på salmonella matförgiftning.

Denna allmänna magbesvär följs ofta av svåra anfall av diarré som inte lätt kan kontrolleras genom medicinering. Denna diarré kan vara särskilt långvarig och åtföljs av smärtsamma kramper och spasmer i tarmarna. På grund av den mängd vätskor att dras ut ur kroppen, kan uttorkning också vara ett av symptomen på salmonella matförgiftning. Den kontinuerliga intag av klara vätskor kan vara avgörande när det handlar om svåra fall av matförgiftning, särskilt om offret är äldre, unga eller immunitet-utmanas.

Eftersom salmonella är en bakteriell infektion, kan en offrets kropp också utveckla en uttalad feber medan bakterierna kvar i tarmkanalen. I sällsynta fall kan eventuella salmonellabakterier som överlever den första matförgiftning fasen in i blodomloppet och infektera andra organ. Ett tillstånd som kallas Reiters syndrom kan dröja flera veckor om offret fortsätter att vara smittad. Symtomen omfattar extremt hög feber och kraftig smärta i offrets lederna.

Tekniskt sett är Salmonella det vetenskapliga namnet för bakterierna stam själv, inte sjukdomen utlöses hos människor som intar det. Matförgiftning offer som konsumerar infekterade råa livsmedel såsom kyckling, nötkött eller ägg eller dåligt tillagat livsmedel innehas av temperaturen faktiskt uppleva ett tillstånd som kallas salmonella. Salmonella kan förhindras genom noggrann matlagning rått kött till en lämplig temperatur, tvätta ägg och frukter i rent vatten, tvätta sina händer innan du hanterar livsmedel och undvika korskontaminering mellan rå mat juicer och livsmedel redo att serveras.

  • En uttalad feber är en möjlig symptom på salmonella.
  • Ihållande magsmärtor och gas är viktiga symptom på salmonella.
  • En Salmonella bakterie.
  • Matförgiftning kan kontrakt från att äta rå nötkött.
  • Salmonella är associerad med rå kyckling.