Vad är hjulsidor?

July 27

Hjulsidor, även känd som navkapslar, gör lagerhjul ser ut anpassade hjul till en bråkdel av priset. Medan en uppsättning hjul lätt kan köra US $ 500- $ 2000 och mer, kan en uppsättning hjulsidor kosta så lite som $ 50- $ 200, och du kan installera dem själv på några minuter.

Ingenting förbättrar utseendet på en bil mer än en fin uppsättning hjul. Tyvärr, få nya hjul brukar innebär att få nya däck också, eller åtminstone ta de gamla däcken utanför de gamla hjulen och sätta dem på de nya hjulen. Balansera och inriktning följer och innan du vet ordet av kostnaden av hjulen var bara början av investeringen.

För dem som vill drastiskt förbättra utseendet på sin tur utan att investera en massa pengar, hjulsidor är ett bra alternativ. De finns i olika storlekar och stilar och är kund installeras genom att helt enkelt trycka på lutande dem i kanten av den befintliga ratten. Det behövs ingen balansering, ingen justering, och du inte kommer att frestas att få nya däck samtidigt. Hjulsidor kan gå från paket till kanten på mindre än en minut vardera och har ni kör i stil med massor av vikt kvar i plånboken.

Medan de flesta nya bilar kommer med kromade eller aluminiumfälgar, vissa ekonomi bilar sparar kunderna på klistermärke pris genom att presentera lager oavslutade metallhjul och navkapslar eller hjulsidor. Vid en blick, kommer goda hjulsidor passera för anpassade hjul, och eftersom de är billiga att de kan ändras på ett infall eller när shine har avklingat gamla hjulsidor. Hjulsidor är också bra för fastställande upp äldre bilar med lagerhjul.

Wheel täcker komma i stilar som tillverkats för att se ut som populära anpassade hjul: krom ekrade, fem-stjärna, kammade hem och bladig är bara några exempel på de tillgängliga mönster. Kvaliteten på hjulsidor har förbättrats avsevärt sedan nittiotalet, med många featuring krom skor och ringar som lägger till sin autentiska utseende.

Hjulsidor måste köpas för att matcha hjulstorleken, vanligen 15-tums eller 16-tums, men andra storlekar finns. Var särskilt uppmärksam på lagring system som används. Vissa experter säger en stålfjäder eller ABS klipp och behålla ringen är två av de bättre val. Ett bra retentionssystemet kommer att spara pengar i det långa loppet, eftersom du inte kommer att riskera dina hjulsidor rullar av på vägen.

Hjulsidor finns tillgängliga online och på fordons butiker överallt. De är ett bergsäkert sätt att lägga till lite klass till din hot rod, lastbil, skåpbil, sedan eller lyx rida, och du kommer inte gå sönder gör det.

  • Nya fordonshjul.