Vad är en argentinsk Tegu?

April 28

Den argentinska Tegu är en ganska stor typ av ödla hemma i Sydamerika. Dessa exotiska husdjur är populära eftersom de är oftast blida och fogliga varelser. Kanske det största hindret för att hålla en argentinsk Tegu som husdjur är dess storlek, eftersom de kan nå längder upp till 4 fot (1,2 meter) och väger så mycket som 15 pounds (6.8 kilo). Den typiska argentinska Tegu äter ganska mycket, men kan matas på en diet av smågnagare, olika frukter, ägg och insekter. Personer som önskar att hålla denna exotiska husdjur brukar rekommenderas att erbjuda det som mycket kost variation som möjligt, och för att komplettera kosten med kalcium och vitamin D3 mineraltillskott regelbundet.

Eftersom dessa ödlor kan växa snabbt till en mycket stor storlek, är det vanligtvis anses lämpligt att upphandla en rymlig inhägnad medan ödlan är fortfarande ganska ung. Buren bör normalt vara cirka 8 meter med 4 meter med 2,5 meter (2,4 x 1,2 x 0,8 meter). Dagtid temperaturer inne i inneslutningen bör normalt hållas vid ca 80 ° Fahrenheit (26,6 ° Celsius), och nattetid temperaturer bör i allmänhet hålls vid ca 70 ° Fahrenheit (21 grader Celsius).

Liksom de flesta reptiler, kommer den genomsnittliga argentinska Tegu behöver en plats att värma sig. Denna plats bör värmas till ca 100 ° Fahrenheit (37,7 ° Celsius), men bör vara konstruerade på ett sådant sätt att ödlan kan fly till en svalare plats lätt, om det skulle bli för varmt. De kommer också behöver vanligtvis 12 timmars daglig tillgång till UVA / UVB-ljus, antingen från en reptil lampa eller från solen.

Luftfuktighet inne i inneslutningen bör normalt hållas på cirka 60 procent. Om att hålla hela skåpet fuktigt inte är möjligt, det anses acceptabelt att ge en fuktlåda för ödlan att krypa in och ut ur som den vill. Det är allmänt rekommenderas att låta dessa ödlor att övervintra under vintern, i enlighet med deras naturliga metaboliska mönster.

Kött och ägg med skalen kvar på kan utgöra huvuddelen av den typiska argentinska Tegu kost. Ground kalkon är ett populärt val bland entusiaster, men nötlever, kycklinglever, nötkött hjärtan, fisk, gnagare, och unga fåglar kan matas. Måltid maskar, syrsor, kackerlackor och andra insekter anses bra för dessa ödlor.

Växande ödlor behöver daglig kalcium och vitamin D3 tillskott, men när ödlan når vuxen ålder, kan tillskott skäras tillbaka till två gånger i veckan. Frukt, såsom bär, äpplen, päron eller mango, typiskt anses vara en viktig del av den argentinska Tegu kost. Utfodring bör då ske dagligen, och ödlan bör normalt får äta sig mätt under en period av ca 60 minuter.

  • En argentinsk Tegu.
  • En argentinsk Tegu kräver noggrann temperaturreglering i fångenskap.
  • Argentinska Tegus kan livnära sig på syrsor.