Vad är Aloe Lip Balm?

July 20

Aloe läppbalsam är en kosmetisk produkt avsedd att mjuka upp och återfukta läpparna. Den innehåller i allmänhet antingen gel eller saft från aloe vera växt, en suckulent växt hemma i Mellanöstern som odlas runt om i världen för medicinsk användning. Aloe betraktas allmänt som en helande växt, även om det finns mycket tvist inom det medicinska samfundet med avseende på vad växtens helande egenskaper egentligen är, liksom koncentrationerna av extrakt som behövs för att realisera resultat. Precis, aloe är en mycket vanlig tillägg till en rad kosmetiska produkter, ingår läppbalsam.

De flesta läppbalsam är vax-baserade lösningar som är avsedda att spridas över den yttre ytan av läpparna. Vaxet, ofta bivax eller kakao vax, sälar i fukt samtidigt skyddar huden från chapping och miljö irriterande. Tillverkarna lägger ofta aloe för att förbättra balsam helande egenskaper. Aloe läppbalsam lovar ofta att vara ultraåterfuktande, för att lugna nariga läppar, eller för att lindra smärtan av solbrända läppar, bland annat.

Hur mycket aloe är faktiskt ingår i en aloe läppbalsam - och vilken typ av aloe, vid denna - är sällan anges på etiketten. På de flesta ställen är kosmetika märkningen inte hårt reglerad. Så länge som en tillverkare beskriver de allmänna ingredienserna, är det vanligen i klartext. Det innebär att alla läppbalsam med ens spårmängder av aloe ordentligt kan marknadsföras som aloe läppbalsam för det mesta.

Aloe vera juice är den vanligaste extrakt som används i aloe läppbalsam. Nästan alla delar av aloe anläggningen kan vara användbart för olika ändamål. När bladen är första split öppen, till exempel, utstrålar växten en gel som ofta tros läka smärtan av brännskador när de appliceras direkt på huden. Den lämnar själva kan pulveriseras att extrahera en juice med liknande egenskaper.

Gelen säljs ofta på egen hand, men de flesta aloe vera lotion och andra hudvårdsrelaterade aloe vera produkter är tillverkade av mer koncentrerade extrakt. Juicer är oftast lättare än geler att emulgera i kosmetiska produkter. De tenderar att vara mindre dyra att producera och erhålla, liksom.

Många aloe vera läppbalsam tillverkare par aloe s mjukgörande egenskaper med sol block i syfte att sälja en produkt som både helar och skyddar. Aloe har många fördelar, men solskydd är vanligtvis inte anses vara en av dem. Inklusive en solkräm in med aloe och andra ingredienser ofta gör produkten mer attraktiv. Tillägg som smaker och dofter är också vanliga.

  • Aloe läppbalsam sälar i fukt.
  • Vissa läppbalsam innehåller aloe.
  • Lämnar av aloe vera växt.