Vad är adresslappar?

July 13

Adressetiketter är oftast lappar med klister på baksidan som kan fästas på paket eller kuvert för att identifiera namn och adress på en adressat. De kan också ange namn och adress på den person du skickar e-post. Även onödigt när du skickar små mängder post kan adressetiketter vara avgörande och tidsbesparande för människor som måste skicka ut en stor mängd e-post.

Returadressetiketter är lättast att hitta och kan beställas billigt genom en rad olika leverantörer. De kan också lätt skapas med ett antal program eller genom att använda en märkmaskin eller en skrivare hemma. Det kan ta lite mer arbete för att skapa en lista med etiketter för post som skickas. Många företag vänder sig till datorprogram för att hjälpa dem att skapa etiketter som behövs.

Många ordbehandlingsprogram har etikett Maker som kan förvandla en unik uppsättning av adresser till etiketter. Människor behöver bara lägga specialklisterpapper till sin skrivare och ange storleken på varje etikett på papperet för att få nödvändiga resultat. Ibland företag som levererar olika saker gör regelbundet en etikett i taget som order kommer in, men andra gånger ett företag kan behöva skicka en massa mail till alla på deras sändlista. Detta skulle vara vanligt för att skicka ut saker som försäljnings cirkulär eller nyhetsbrev.

Adressetiketter till adressater kan innehålla en hel del information beroende på vad som skickas. Paket får inte bara adressinformation utan också kan ha streckkoder eller andra funktioner avsedda att identifiera innehållet i förpackningen. Vissa adressetiketter har varningar som ordet "bräckliga" eller ange leverera arrangemang, och andra visar betalning av fraktkostnader. Vanligtvis något tryckt på en etikett som skapats av ett företag måste följa vad lagar eller koder finns för landets posttjänster eller för rederiet som används.

En av de vanligaste klagomålen om att skapa adressetiketter är på bekostnad av etikettpapper. Det kan kosta en hel del mer än genomsnittet tryckpapper. Å andra sidan, även om denna kostnad är hög, det brukar inte jämföra med kostnaden i tid för fysiskt skriva ut adresser. En skrivare kan skriva ut tusentals etiketter på några minuter, medan en enda anställd gör detta arbete kan ta timmar att slutföra det.

  • Mail.
  • Adressetiketter används på brev som skickas via posten.