Vad betyder "Close but no cigar" Mean?

July 10

"Close but no cigar" är en av många engelska ord karakteriseras som ett idiomatiskt uttryck. I allmänna termer, ordspråket betyder nära till framgång eller nästan korrekt. Det härstammar troligen från en jämförelse med spel som spelas på amerikanska mässor i mitten av 20-talet.

Liksom många liknande uttryck, inte orden i frasen inte beskriva en faktisk fysisk handling eller ett föremål. Snarare är det uttryck som används i en symbolisk mening, som representerar en idé eller tanke. Sådana litterära tekniker kallas idiom, och de består typiskt av en jämförelse mellan den bokstav uttryck och idén eller trodde presenteras.

Den faktiska termer i "nära men ingen cigarr" hänvisar troligen till de amerikanska mässområdet i mitten av 20-talet. Många bås sattes upp vid dessa grunder där individer spelat ett spel för att vinna ett pris. Under denna tid, cigarrer var en gemensam pris ges av rättvisa leverantörer. Om en individ inte slå spelet, då säljaren kan säga "stänger" eller "Bra försök, men ingen cigarr."

I dessa fall - precis som med den moderna uttrycket - orden var tänkta att indikera en strävan som nästan var klar, men i slutändan var inte helt lyckat. Ett nutida exempel kan uppstå när en person går till en anställningsintervju. Om den sökande gör det till sista omgångarna av intervjuer, men läget är ytterst ges till en annan sökande, då någon kan säga att den förlorande individens försök var "nära men ingen cigarr." I detta fall utgör "cigarr", eller pris, skulle ha varit jobbet. Vanligtvis är det negativa resultatet förvärras av det faktum att ingen belöning eller kompensation ges för ansträngningen.

En något annorlunda tolkning av uttrycket kan hända om man söker svar på några frågor eller problem. I sin strävan rätt idé, kanske en individ lägga fram ett förslag till svar eller lösning. Om denna hypotes visar nästan korrekt men ändå inte helt rätt, kan det sägas att förslaget var "nära men ingen cigarr."

Detta ordspråk tros ha sitt ursprung i USA, eftersom det först verkar i amerikansk populärkultur. En 1930-talet biograf version av Annie Oakley liv innehåller frasen "Close, överste, men ingen cigarr." Amerikanska tidningen reportrar också ofta frasen i följande decennierna.