När ska jag Lease datorutrustning?

August 15

När du är i affärer, det finns vissa situationer där det är mer förnuftigt att hyra datorutrustning i motsats genom att köpa den. Leasing datorutrustning är vettigt för nystartade företag, när du vill kunna uppgradera med jämna mellanrum, och när du inte har resurser att ha heltid IT-personal på plats. Om någon av dessa scenarier passar ditt företag, kanske du vill överväga att hyra din datorutrustning.

När du kommer igång i affärer, måste du hålla ett vakande öga på kostnaderna. Snarare än att spendera en del av din dyrbara kapital köper utrustning direkt, är det vettigt att hyra datorutrustning istället. Leasing innebär att du slipper att närma sig en långivare och måste gå igenom stegen som krävs för att ordna finansieringen. Istället kan du få utrustningen på plats och igång snabbt.

En annan faktor att tänka på när du vill hyra datorutrustning är hur ofta du planerar att uppgradera din dator. Med ett leasingavtal alternativ, du vet att du bara bestämmer sig för att ha utrustningen i lokalerna under en bestämd tid. I slutet av hyresavtalet, kan du returnera utrustningen till leasingföretaget och ta in ny utrustning som är up-to-date.

Inte alla företag har resurser att anställa personal för att serva deras datorutrustning och genomföra nödvändiga uppgraderingar. I en situation där du väljer att hyra datorutrustning i motsats till att köpa det, är leasingbolaget som ansvarar för att göra några reparationer och se till att utrustningen har någon rekommenderade uppdateringar. Om något går fel med utrustningen, allt du behöver göra kontakta leasingbolaget, och de kommer att ta hand om det.

Datorutrustning ska inte kastas ut med den vanliga soporna, och om du väljer att hyra din, kommer bolaget ser efter att se den tas till en depå som kan ta elektronik. Att behöva ta hand om detta själv är en distraktion som tar din uppmärksamhet bort från att driva ditt företag. Om leasingdatorutrustning innebär att du inte behöver oroa dig för att avyttra det när du uppgraderar, så är det en faktor som gör att hyra ett mer attraktivt alternativ.

Om du tror att du vill hyra datorutrustning, måste du ta dig tid att överväga alla dina alternativ. I vissa situationer kan en hyra till egna arrangemang vettigt om du inte räknar behöva uppgradera utrustningen i ett par år. Du kommer att behöva överväga den totala kostnaden för att hyra utrustningen innan beslut fattas, dock.

  • Leasing datorutrustning är ett bra alternativ för nya företag.
  • Med hyrd datorutrustning, är leasingföretaget ANSVARIG för reparationer och uppdateringar.