Vad är en Snowmobile?

January 18

En snöskoter är en lätt motorfordon som är konstruerat för att drivas och användas på snö, is, och i andra låg dragmiljöer. Den specialiserade designen av en snöskoter har en mycket låg tyngdpunkt, en stor spridning i vikt, och kraftfull dragkraft, vilket gör den mycket lämplig för snöiga miljöer. I regioner som Arktis, är snöskotrar används regelbundet för transport i vintrarna, då vägarna inte är tillgänglig, och de används också för rekreation i sydligare klimat där säsongs snön är förenligt nog för vintersport.

Ursprunget till snöskoter ligger i början av 1900, då flera ryska bolag började experimentera med fordon som var avsedda att köras på snön. När du skapar ett fordon som körs i snön, formgivare behöver tänka på flera saker: potential faller genom lätta pulver eller is, minskad dragkraft på grund av den fiffig ytan, och en ökad risk för välter eller faller som en följd av den minskade dragkraft. Tidiga snöskotrar var tunga, med trappsteg som de i tankarna, men på 1950-talet, dök den moderna lättvikts personliga skoter design och snöskotern började verkligen ta fart.

En typisk snöskoter har två skidor framför som används för styrning, och slitbanor i ryggen som används för att driva skotern över isen. De trappsteg ger massor av dragkraft, och de distribuerar också vikten av snöskotern, vilket gör det mindre benägna att falla igenom löst packad snö eller tunn is. Fordonet har en låg tyngdpunkt, vilket gör det oerhört svårt att tippa, och föraren sitter på snöskotern, med hjälp av en uppsättning styret för att styra, och han eller hon är utsatt för väder och vind, eftersom fordonet saknar en cockpit eller skydd . Som ett resultat, är det viktigt att bunta ihop när ridning en snöskoter, och det är särskilt viktigt att skydda extremiteterna.

I vissa delar av Arktis, är avgörande äga en skoter, eftersom vägarna blir helt oframkomliga på vintern. Om människor behöver ge sig in stan eller gå för att få hjälp, en snöskoter, hundspann, eller uppsättning skidor skulle vara ganska mycket det enda hållbara alternativet, och snöskotrar har fördelen av att vara snabb, vilket gör det möjligt för människor att komma dit de behöver gå med hastighet.

Andra regioner i världen kan ha regelbunden vinter snö, men mindre svåra väderförhållanden. I dessa områden är snöskotrar hålls främst som fritidsfordon, för dem som njuter komma ut i snöiga väder. I vissa regioner är skoteråkning ett ämne av tvist, eftersom skoteråkare vill utnyttja flexibiliteten i sina maskiner för att resa off-road och därigenom störa annars orörda miljöer. Vissa människor ogillar buller och störningar av passerande snöskotrar, och de har också invändningar mot föroreningarna från skotermotorer. Vissa tillverkare har reagerat på denna oro genom att bygga effektivare, mindre förorenande maskiner med mindre motorbuller, så att skoteråkare kan dela skogen med skidåkare, snowshoers och andra vintersportare.