Riktlinjer för en Coach First Team Meeting

September 15

Som coach, bör det första gruppmöte du håller bör vara obligatorisk och omfatta både föräldrarna och barnen. Detta möte är viktigt eftersom det sätter tonen för resten av säsongen. Du får presentera dig själv och din coaching filosofi. Gör mötet varar mer än 30 minuter, och omfatta följande:

  • Har all väsentlig information som redan skrivit ut och redo att dela ut. Essential information innefattar ditt namn och hemtelefonnummer, samt assisterande tränare namn och nummer.
  • Ta reda på vem som kan hjälpa dig. Om du inte har hittat ett lag förälder ännu (ett lag förälder hjälper till med att ringa i händelse av dåligt väder, få vägbeskrivning, vilket saft / vatten till spel, och så vidare), detta är den perfekta tiden att be om volontär.
  • Förklara ligan reglerna för deltagande. Låt alla föräldrar vet om det finns några tvingande regler för hur mycket av varje spel varje barn måste spela.
  • Förklara reglerna för utrustning och säkerhetsinstruktioner. Detta kan ta några minuter, men du vill ta itu med denna viktiga fråga i detta första möte.
  • Be föräldrarna att granska med dig några medicinska oro sina barn i en privat konversation, kanske till och med efter mötet. Medicinsk information är precis lika viktigt som säkerhetsutrustning frågan! Eftersom många föräldrar skulle föredra att diskutera detta personlig fråga med er i förtroende snarare än offentligt, ge dem den möjligheten. Se till att få information om eventuella kvardröjande eller helande skador som ett barn i laget kan ha.
  • Diskutera öppet med mammor och pappor vad du förväntar dig av dem, särskilt när det gäller deras beteende på träningar och matcher. Naturligtvis förväntar du dem att bete sig som mogna vuxna och som positiva förebilder i god sportsmannaanda för barnen.
  • Snacka om sportsmannaanda och hur du förväntar barnen att bete sig. Använda exempel, förklara för barnen vad det innebär att spela i ett sports sätt (skakar hand med motståndarna efter matchen, behandla tjänstemän med respekt, ingen papperskorg prata eller pika, och så vidare).
  • Gå över laget disciplin kort. Detta tenderar att vara något av en brett ämne, och du vill inte fastna här eller ge barnen en lista med disciplinära regler. För närvarande, bara berätta för barnen och deras föräldrar som du förväntar dig att de ska vara i tid, kom till den praxis, och om de inte kan göra det till en praxis eller spel av någon anledning, för att kontakta dig via telefon - helst minst 24 timmar i förväg.
  • I slutet av mötet, ta en stund att dela ut scheman, vägbeskrivning till bortamatcher, och uniformer (se till att barnen prova dem och att de passar innan de lämnar!). Dessutom, ta lite tid att träffa och hälsa föräldrarna som du inte känner. Försök att lära varje barns förnamn och presentera dig till var och en.