Vad är en försäljning tratt?

September 21

En försäljning tratt, även känd som en försäljning pipeline eller en marknadsföring tratt, illustrerar en särskild försäljningsprocess. Även om det är normalt avbildas som en illustration, sådan är endast avsedd som ett visuellt verktyg för att hjälpa människor som arbetar inom försäljning förstå den övergripande strategi som måste vidtas för att framgångsrikt genomföra en viss försäljnings mål. Försäljnings tips och formuleringen av varje försäljning tratt illustreras kan variera beroende på vilken typ av företag eller organisation den tillämpas på, men den grundläggande säljprocessen av varje marknadsföring tratt är i huvudsak densamma.

Vanligen används för att utbilda nya säljare, är rutine säljare också kända för att gå tillbaka till försäljning tratt illustrationer från tid till annan som en påminnelse om hur försäljningsprocessen fungerar. Medan exakta illustrationer varierar, allt börjar med en teckning av en tratt som är indelad i olika horisontella nivåer. Varje nivå utgör en viktig del av den övergripande säljprocessen.

Oftast en försäljning tratt har minst fem olika nivåer, men vissa kan ha mer. De fem viktigaste nivåerna är: identifiera en målgrupp; kontakt eller locka utsikterna inom den marknaden; kvalificerade intresserade kandidater; citera ett pris för den produkt eller tjänst som säljs; och avsluta försäljningen. På varje nivå i tratten, antalet utsikterna dwindles. Detta är för att påminna säljare att medan ett stort antal kan ha möjlighet att passa in i den övre delen av tratten, många kommer naturligtvis att elimineras vid efterföljande nivåer. Acceptera denna visualisering hjälper representanter fokusera mer på utsikterna i botten av tratten, som är faktiska kunder, i motsats till bemoaning utsikterna förlorade närmare toppen av tratten.

Den grundläggande teorin om en försäljning tratt kan tillämpas på alla säljbranschen och kan vara detaljerad på ett sådant sätt så att den passar den exakta företag eller bransch där den används. Populär i personlig försäljning, fastigheter och andra marknadsföringsprogram, de flesta säljare blir förtrogen med försäljningen tratt tidigt i säljmarknadsförings karriärer. Som en utbildning och motiverande verktyg, tjänar det för att hjälpa sälj rekryter bättre förstå en companyâ € s övergripande marknadsföring strategi. Rutine säljare kan eller inte kan förlita sig på en faktisk illustration av försäljning tratt, men de flesta håller en visuell uppfattning om tratten i åtanke under hela sin karriär som en påminnelse om hur försäljningsprocessen fungerar i allmänhet.