Vilka är Betong Counter Tops?

April 11

Betong ger en naturlig, anpassningsbar, unikt material för att skapa bänkskivor för kök, badrum, eller någon arbetsyta. Kan hällas Betong till någons specifikationer, som bredd, storlek, färg, aggregering, och form med en integrerad backsplash eller integrerad diskbänk. Eftersom det är en naturlig blandning av cement, stenar, och vissa tillsatser, liknar det en mer chic alternativ till marmor eller kalksten med mer mångsidighet och skönhet än laminatytor.

Kunderna väljer betong bänkskivor när de vill ha något mer unikt än granit som kan matcha deras bondgård, utilitaristiska, minimalist, eller designer kök. Betong kan färgas valfri färg från en rödlätt orange till stormig grå, även om varje färgprocess ger ursprungliga resultaten inte kan vara exakt dupliceras. Aggregate kan tillsättas för att uppnå en subtil stenig textur eller ens en marmorering effekt. En gång installerat, eftersom det är ett naturligt material, utvecklas betongen när den åldras. Till exempel, hårfina sprickor som inte hotar strukturell stabilitet utvecklar och färgen kan mellow eller polera med användning. Dessa funktioner lägga till karaktären av denna märkliga ämne.

Eftersom enskilda entreprenörer gjutna bänkskivor på plats eller på ett lager, det finns inga universella specifikationer eller metoder. Vanligtvis för att tillverkarna mix cement, färgämne, akryl, aggregerade och andra tillsatser häll över en bas av mesh fibrer som ger strukturellt stöd. Konkreta bänkskivor brukar gjutna i rektanglar och kvadrater av en 1,5 tum (4 cm) tjocklek, men faktiskt kan uppnås någon form. När de väl torkat, toppen och sidorna av blocket mals, eller slipas till en jämn yta. Slutligen fabricator tillämpar ett lager av sealer som gör bänk polerade och icke poröst. Konstruktion och installation kommer att variera från (cm 30 kvm.) $ 60- $ 200 per kvadratmeter.

Konkreta bänkskivor är perfekta för köksöar, bakning block och bordsskivor. De har fördelen av att vara gjuten för att stödja integrerade sänkor, så att läppen hos räknaren sträcker sig över kanten av sink. Detta gör att du kan rengöra räknare genom att torka skräp och flytande rakt in i diskhon utan störande söm. Du bör dock inte klippa direkt på betong bänkskivor, som du skulle en slaktare block, eftersom skivning skadar sealer. Betong är inte heller okänslig för heta kastruller utanför intervallet, så använd alltid en grytunderlägg.

  • Konkreta bänkskivor kan ges en elegant finish för köksöar och skåp.