Hur kan jag låsa upp mobiltelefoner?

April 7

Mobiltelefon tjänsteleverantörer rutinmässigt programmera mobiltelefoner de erbjuder sina kunder så att dessa telefoner inte kan användas med en annan transportör. Telefoner som är bärare specifika benämns låsas. Denna taktik håller ofta användare från att byta från en leverantör till en annan, men kan vara frustrerande om man har goda skäl att ändra, men donâ € t vill förlora din nuvarande telefon.

Människor som reser till Asien eller Europa är ofta inför ett dilemma när det gäller att använda sina mobiltelefoner. Amerikanska bärare mobiltelefon debitera internationella resenärer höga roamingavgifter, ofta gör med hjälp av en mobiltelefon utomlands kostsamt. Lösningen är att köpa ett SIM-kort från mobiltelefon företaget i det land där du reser. Många internationella företag säljer kort förinstallerade minuter och om din telefon är upplåst kan du växla ut SIM-kort och använda telefonen.

Förmågan att låsa mobiltelefoner beror på vilken typ av telefon du har och den teknik i samband med det. För närvarande är mobiltelefoner utrustade med antingen Code Division Multiple Access (CDMA) eller Global System for Mobile Communication (GSM). CDMA-tekniken utnyttjar hela den tillgängliga spektrumet, så att användarna mycket större kapacitet som GSM, som tilldelar varje användare en abonnentidentitetsmodul (SIM) kort. Detta kort innehåller all Usera € s telefoninställningar, kontakter, meddelanden och samtalshistorik.

Medan en CDMA telefon erbjuda bättre täckning, eftersom det måste programmeras av transportföretaget och inte har ett löstagbart minneskort, kan den inte låsas upp. Med en GSM-telefon, men det är ofta möjligt att byta SIM-kortet från en telefon till en annan, vilket gör tjänst för att fortsätta utan avbrott.

Detta är inte alltid möjligt, dock. Vissa telefoner är programmerad med mjukvara som länkar SIM-kortet till serienumret för en specifik telefon. Serienumret för telefonen måste matcha koden på SIM-kortet för att telefonen ska fungera. Detta begränsar byta SIM-kortet till en annan telefon eller den särskilda telefonen till ett annat SIM-kort.

Det finns fyra sätt att låsa upp mobiltelefoner. Börja med att ringa din operatör och be dem förfarandet för att låsa upp en telefon. Beroende på companyâ € s politik, kan de ta ut en avgift för att göra detta. Du kanske också måste komma överens för att stanna kvar i företaget under en viss tid. Om villkoren är acceptabla, är processen enkel. CSR kommer att ge dig en kod som du kan gå in i telefonen och det kommer att låsas upp. En annan metod är att använda ett företag som erbjuder en avgift för att låsa upp mobiltelefoner. För att hitta ett av dessa företag, söker efter "låsa mobiltelefoner" med din favorit sökmotor på Internet.

Du kan även låsa upp mobiltelefoner med hjälp av särskild utrustning såsom en universell låsa SIM-kort, ett datakort Unlocker, och en datakabel med fristående programvara. Denna utrustning kan vara dyr, dock, och används oftast av proffs som arbetar mobiltelefon låsa tjänster.

Det sista sättet att låsa upp mobiltelefoner är att använda en community. Det finns många telefon upplåsning forum och anslagstavlor där människor dela information, inklusive upplåsningskoder, företagets policy och annan relevant information.

När telefonen är olåst, kan du installera ett nytt SIM-kort och byta leverantör. Du kanske vill kontrollera villkoren för den ursprungliga providerâ € s kontrakt, men i att många mobiltelefon företag tar ut saftiga avgifter för att släppa tjänsten.

  • En smartphone med pekskärm.
  • En olåst mobiltelefon.
  • Förmågan att låsa upp en mobiltelefon beror på vilken typ av telefon och den teknik som har samband med den.