Vad är en rottweiler?

August 27

En rottweiler är en medelstora till stora hundras med svart päls som har rostfärgade markeringar på hundens fötter och munkavle. Rottweilers är i allmänhet kompakta i build, med en robust och kompakt ram som når upp till 27 inches (68,5 cm) höga. Ursprungligen från Tyskland och uppvuxna vara en vallhund, är rottweiler fortfarande bekväma runt stora gård och flockdjur. Idag är rottweilers används som servicehundar för polisen, och som en guide och vakthund.

Pälsen på en rottweiler är kort i längd och mjuk i konsistensen, och är i allmänhet inte grova eller vågig. I genomsnitt kan hundarna väga upp till 110 pounds (50 kg), och har en svans som är klippt kort vid födseln. En Rottweiler ögon är vanligtvis mandelformade och brunt. Gula ögon anses vara en diskvalifikation i termer av show kvalitet rasstandarden.

Rottweilers har oftast bra balans och uthållighet, samt kraftfulla rörelser när man kör och trav. De har en naturlig instinkt att fösa och arbeta boskap, och använda sin storlek för att styra djuren. Hundarna är ens härdat, lugn, tyst och reserverad i allmänhet, och det är det som gör att de kan användas som terapi djur och arbeta med brottsbekämpning. För att detta ska vara sant, men en rottweiler måste utbildas ordentligt. Träningsprocessen bör inledas med hunden som valp, och konsekvent förstärkt hela vuxenlivet.

Tyvärr, rottweilers har ett rykte om aggressivitet som har förtjänat rasen misstro med många, delvis som en följd av sin storlek och tyngd. Många lägenhetskomplex och hem ägare försäkringsbolag har rasen restriktioner som inte tillåter en rottweiler att leva på premissen. Även hundarna är skonsamma i naturen när det är rätt utbildade, de har en stark personlighet som kräver rätt person att lära sig att kontrollera.

Det finns inga sjukdomar som är specifika för den rottweiler rasen, men de kan vara benägna till fetma. Extra vikt på en hund kan leda till hjärt- och blodcirkulationsproblem och brist på energi och lyhördhet. Liksom alla hundar av denna storleksordning, kan Rottweilers uppleva höftledsdysplasi. För att försöka undvika denna fråga, är det viktigt att veta hundens förälderns sjukdomshistoria, har hundens föräldrar kontrolleras med hjälp av röntgen före avel, och motverka över avel. Ett alternativ till att köpa från en uppfödare är att titta på att få en hund från en rottweiler räddningsorganisation.

  • Rottweilers har en kompakt konstruktion och en kraftig ram som når upp till 27 inches tall.