Innan du köper: Vad behöver du i en laptop?

September 4

Innan du köper en ny bärbar dator bör du bestämma vad du verkligen behöver och sedan få en bärbar dator som kommer närmast dina krav. Bärbara datorer varierar i termer av processorhastighet, skärmstorlek, batteritid, och totalvikten.

När du väljer funktioner, kom ihåg att det inte finns någon fördel att gå till ytterligheter för funktioner som du inte kommer att använda eller att föra problem med dem. Kom också ihåg att oavsett vad du köper idag kommer omedelbart vara föråldrad.

Fråga dig själv dessa frågor:

  • Är snabb tillräckligt bra eller behöver jag super duper turboladdade snabbare än snabbt De senaste och bästa mikroprocessorer är underbart zippy, men de flesta användare av bärbara datorer kan aldrig beskatta dem till fullo?; ordbehandlare och webbläsare fungera alldeles utmärkt med en CPU ett steg eller två under de snabbaste processorerna på marknaden.
  • Behöver jag en super-sized skärm eller kommer en mer standard skärm räcker? En stor skärm ser bra och är lättare att läsa, men den bärbara datorn blir större, tyngre och ett par hundra dollar dyrare.
  • Hur många timmars batteritid behöver jag verkligen behöver? Om den längsta tid du räknar med att mellan vägguttag är två timmar, donâ € t betala för en större kapacitet batteri. Mer kraft läggs vikt och kostnad.
  • Är jag villig att betala en stor premie för att få mindre, eller kan jag hantera en extra pund i mitt resande fall? När det gäller storlek och vikt, mindre kostnader mer.