Vad är en Mitraillette?

November 5

En mitraillette är en belgisk smörgås. Skålen är allmänt betjänas av gatuförsäljare och Friteries, den belgiska versionen av en snabbmatsrestaurang. Precis som Frankrike, Belgien har fastställts en fordran som uppfinnaren av frites, de friterade potatisremsor mer känd som frites. I belgiska köket är frites finns på en mängd olika rätter och ingår i många av rätterna serveras på en Friterie, inklusive mitraillette.

Att göra en mitraillette börjar med brödet. Basen i sandwich är en baguette, en typ av franska bröd med en skarp skorpa. I stället för standard långa, tunna baguette, dock sandwich görs på en demi-baguette som har skivats öppet på längden. Denna version av baguette är kortare och mjukare än den traditionella baguette men är också bredare, vilket gör det mer lämpligt att ligga till grund för smörgås.

Inne i baguette, stekt kött, är ett lager av saltade frites, och en sås staplas. Många variationer föreligger för dessa ingredienser, dock. Bland de typer av stekt kött som kan användas inkluderar hamburgare, korvar och fisk. Salladen omfattar vanligtvis sallat och andra grönsaker som tomater, majs och morötter. En mitraillette kan serveras med en uppsjö av olika såser inklusive majonnäs, ostsås och ketchup.

Den mitraillette har beskrivits som ett mellanmål åtnjuts av dem som ser sig själva som en del av det belgiska gourmand, vilket innebär sådana individer har en uppskattning för god mat. Även om sandwich inte kan visas raffinerat, är den unika kombinationen av ingredienser tänkt att hjälpa höja smörgås. Fries, till exempel lägga till en krispig, krämig salta inslag, medan det kött som används kan lägga till en djärvare smakprofil till snabbmat posten. Användningen av olika såser kan användas för att göra skålen söt, syrlig, eller kryddig beroende på preferens för diner.

Översatt från franska, mitraillette betyder bokstavligen kulsprutepistol, och smörgås kan beskrivas som en tjock, rejäl smörgås som kan vara ganska givande och tung i kalorier. Vanligtvis är mitraillette så fyllda med frites som sandwich är omöjligt att stänga. För att komma runt det här problemet, är sandwich allmänhet serveras med en gaffel i mitten, vilket gör att diner att mumsa bort på några av de saltade frites och andra ingredienser tills smörgåsen kan stängas och plockade upp för att avsluta äta.

  • En mitraillette är en belgisk smörgås vanligtvis betjänas av gatuförsäljare och Friteries.