Vad är en Yucca rostrata?

October 22

Den beaked yucca, även känd som Yucca rostrata, är hemma i norra Mexiko och västra Texas. Det brukar finnas på steniga sluttningar och branta åsar som består av kalksten. Det är en tålig växt som tål många ytterligheter. Ordet rostrata översätter till beaked och anläggningen fick namnet eftersom dess frön är liknande utseendemässigt till näbben på en fågel.

Den Yucca rostrata har en enda stam och kan växa så högt som (4,6 m) 15 meter. Ofta kommer träd som är fullt mognat filial och växa flera huvuden. Bladen av Yucca rostrata är en grön-blå färg, flexibel, pekade, och de kontras fint med de flesta andra träd och växter, skapa ett fantastiskt landskap både på bostäder, företag, och i sin naturliga miljö.

Ett av de enklaste, mest underhållsfria växter, Yucca rostrata kan frodas i områden där den får mindre än tio inches (25,4 cm) vatten per år; men det kan också leva med viss försiktighet i områden som får 40 inches (101,6 cm) vatten varje år. Faktum är att i sina hemländer, tar den emot nästan alla av sitt vatten från regn under några utvalda månader varje år - resten av året kan det vara extremt torrt. Det är den perfekta anläggningen för torkan drabbade regionerna, som kräver en sådan minimal vatten. Många människor älskar om för sina xeriscape kvaliteter.

Även om Yucca rostrata bringar det mesta av sin livslängd njuta av solen på den varma mexikanska öknen eller Texas slätter, står den också nästan 100 dagar av året där nattemperaturen dopp mot frysning. Dessa ytterligheter i temperaturer påverkar inte beaked yucca. I själva verket är det en av de härdigaste sorterna av yucca - när det kommer till minusgrader.

Under senvåren har Yucca rostrata vackra vita blommor som växer i stora klasar. De kontrast med den blå-gröna blad för att göra en anmärkningsvärd tillägg till landskapsarkitektur. Blommorna växer i klasar som kan nå diametrar (.61 m) två fötter.

Trädet kräver endast genomsnittliga trädgårdsjord och kan även växa i sand, liknar dess naturliga ökenmiljö. Helst ska jorden rinna av väl. Om så, är ytterligare organisk tillägg onödig. Det är resistent mot de hungriga aptit rådjur och kaniner; dock Yucca rostrata gör locka kolibrier. Eftersom det är en sådan tålig, lätt att odla växten, verkar det som om det vore ett perfekt komplement till någon trädgård, gård eller företag.

  • Yucca rostrata är resistent mot rådjur.