Träningsprocessen för Dragon NaturallySpeaking

November 13

Varför NaturallySpeaking måste utbildas innan den förstår ditt tal? Det enkla svaret är att taligenkänning är förmodligen en av de svåraste sakerna datorn gör. Människor får inte tänka taligenkänning är svårt, men det är för att de är bra på det.

Utbildning en ny mjukvara är en konstig idé. Andra datorprogram behöver inte vara utbildad. När du får en ny ordbehandlare, behöver det inte att titta på du skriver för ett tag innan den fångar på. Nya kalkylblad gör sitt addera och subtrahera mycket väl rakt ur lådan, utan instruktioner från dig.

Genom att du kan installera NaturallySpeaking, har datorn tagit på en av de svåraste uppgifterna en PC någonsin står inför. Om du uthärda träning med tålamod och uthållighet, och om du försiktigt men bestämt korrigera din NaturallySpeaking assistent när det gör ett misstag, kommer du att belönas med en dator som tar dina verbala order och transkriberar diktatet utan klagomål (och även utan en kopp kaffe bryta, om du inte behöver en).

Ganska många tidningsartiklar och tidningsartiklar har skrivits om röstigenkänning i allmänhet, och Dragon NaturallySpeaking i synnerhet. Nästan alla av dem innehåller ett exempel som är något så här: En kille säger i en mikrofon, "Skicka e-post till Bob om fredagens möte. Period. Bob, kommatecken, glad att du kommer att vara där. Period. "

Som genom ett trollslag, ett e-postprogram öppnas ett meddelandefönster visas, är Bobs e-postadress dras ut ur en adressbok någonstans, "fredagens möte" skrivs in i ämnesraden, och följande text matas in i meddelandetexten: "Bob, glad att du kommer att vara där."

Exemplet är helt legitimt. Men du måste hålla något i åtanke: Om du säger, "Gör numren på Februari intäkts kvitton," kalkylbladet bara sitter där.

Liksom alla bra trollkarl trick, verkar mer vara fallet än vad som faktiskt händer. Datorn har inte plötsligt fått intelligens som rivaler som en människa. Nuance programmerare har skapat en handfull av manus för att göra vardagliga sysslor, som att generera e-postmeddelanden och ange nya händelser i ett kalenderprogram.

De har gjort kommandona låter som instruktionerna du skulle ge en personlig assistent, och de har satt upp saker så att många liknande klingande kommandon ger samma resultat. Men om du säger, "Zip ett meddelande iväg till Bob," ingenting händer.