Grunderna i Bass Guitar

March 29

Förstå grunderna i basgitarr inkluderar förståelse vad som gör en bas en bas och hur en basgitarr passar in i ett band. I rätta händer, är basen ett oerhört kraftfullt verktyg, eftersom det ger ett band sin känsla och attityd.

Vad är en basgitarr?

Basgitarrer skiljer sig från sina höga överspänd kusiner (annars känd som de andra gitarrer) på flera viktiga sätt:

 • Basar har normalt fyra strängar, medan gitarrer har sex. Idag kan du hitta fem- och sex-strängade basar, men fyra-stringers är fortfarande normen.
 • Nästan alla basgitarrer är elektriska Andra gitarrer kommer i alla smaker:. El, akustiskt, eller en kombination av båda.
 • De bassträngar är lika avstånd musikaliskt från varandra. Ljudet av varje bas sträng är avstämd lika avstånd från strängen ovanför den, vilket gör instrumentet perfekt symmetriska.
 • Basen har en lägre tonhöjd än gitarren. De djupa noter av basen fyller den nedre änden av ljudspektrumet.
 • Basen är längre än gitarren Ju längre strängen, desto lägre tonhöjd. den kortare strängen, desto högre tonhöjd.

Basgitarr spelares € s funktion i ett band

Som basist spelar du en viktig roll i bandet. Alla i gruppen beror på din subtila (och ibland inte så subtila) bly. Följande omslaget några av de sätt basen håller bandet tillsammans.

 • Göra kopplingen mellan harmoni och rytm: du € re ansvarig för länkning harmonin (ackord) i en låt med en distinkt rytm (spår). Denna länk bidrar till känslan av musiken.
 • Flytta låten tillsammans: Varje låt består av ackord som är speciella för den låten, och alla toner i samklang relaterar till ljudet av dessa ackord. De flesta låtarna har olika typer av ackord i dem. Genom att spela en ton i taget i en rytmisk sätt, du ställa in varje ackord för de andra spelarna i ditt band genom att välja anteckningar som leder smidigt från ett ackord ljud till nästa.
 • Att hålla tiden: Att hålla en stadig puls är en av bassistâ € s primära funktioner. Lyssna på dem noga och känner dem väl.

  Ingenting fungerar bättre än en metronom hjälpa dig att utveckla en osviklig känsla för tid. Den stadiga (och ibland upprörande) klickar som utgår från det ger en idealisk bakgrund för ditt eget noterar placering, vare sig på eller utanför takten.
 • Etablera rytmer: Som en basist, måste du ha en väldigt klar uppfattning om exakt hur rytmen avser beat och var du vill placera noterna för spåret i förhållande till takten.
 • Söker cool: Medan gitarrister gå igenom aeroba övningar, droppande svett och smashing gitarrer, du får vara cool. Du kan gå in med sin plaskar om du vill, men stora basister finns alldeles för upptagen med att skapa fantastiska basgångar att gå i upptåg av sina bandkamrater.