Få Jam Ut ur Couch

March 3

Vem älskar inte en bra jordnötssmör och gelé smörgås? Inte bara är de särskilt välsmakande, de kan fylla upp dig som ingen annan snack burk. Det finns dock ett litet problem med dem dock, vilket är att de tenderar att vara extremt rörigt. Barn i synnerhet har en tendens att tappa röriga saker där vi minst vill att de ska gå, liksom soffan till exempel. När en jordnötssmör smörgås blir tappade på soffan, kan det ofta vara ett stort besvär för att få fastnat ut. Det behöver inte vara fallet längre. Här är en ganska enkel metod som du kan börja använda för att få sylt ur soffan.

Var försiktig när du använder denna metod för att få skinka ur soffan. Vissa ingredienser kan orsaka tyget att förlora sin färg. Testa alltid någon ny städmetod i en ofarlig, eller diskret plats så att du kan se vad den omedelbara effekten kommer att bli. Låt testområdet för att helt torr innan du fortsätter med din städning. Om det inte finns någon förändring till området, då det innebär att det är säkert att fortsätta.

  1. Ta bort alla jordnötssmör. Använd en tråkig smörkniv, och skrapa upp så mycket av röran som du kan innan du börjar göra något annat. Genom att eliminera och ta bort så mycket av röran som du kan, kommer du att göra hela processen mycket enklare. Om det behövs, använd en isbit att frysa jordnötssmör vilket bör göra det lättare att skrapa bort av soffan.
  2. Skapa en rengöringslösning. I en liten bunke, skapa en rengöringslösning som du kan använda för att få sylten ur soffan. Gör detta genom att blanda ihop en matsked vit vinäger (eftersom vit vinäger har en mindre potent doft än vanlig vinäger), och 2/3 kopp tvättsprit.
  3. Svamp fläcken. Använd en ren, vit duk och börja snyltar rengöringslösningen på fläcken. Fortsätt att utplåna och svamp rengöringslösningen på fläcken, tills antingen fläcken försvinner eller tills vätskan absorberas.
  4. Skölj området. Använd en annan ren, vit duk och börja snyltar området med lite kallt vatten. Fortsätt att göra detta tills du har helt sköljas rengöringslösning från materialet i soffan.
  5. Blot fläcken torka. Även om du kan alltid låta den våta området torka genom att lämna den ensam och låta lufttorka det, det finns ett bättre sätt. Ta en annan ren, mjuk trasa och börja läsk det våta området. Fortsätt att blot området tills du har torkat vattnet.