Vad betyder "Ripieno" Mean?

February 27

I musiken har ripieno flera betydelser. Den kan användas för att berätta för musiker hur man spelar en passage, eller det kan beskriva ett musikinstrument. När det visas på noter, generellt betyder det att alla i en grupp spela angivna passagen. När ordet ripieno används för att beskriva ett organ, indikerar det en orgel som har sitt stopp anordnade på ett särskilt sätt. Den kan också användas för att beskriva en pyramidformad grupp av orgelpipor.

På ett organ, kan ordet stopp användas för att hänvisa till två saker. Den anger den mekanism som stoppar luften att passera genom rören på ett organ, eller den kan användas för att indikera hela den grupp av rör som utgör sonderingsmekanismen för en orgel. När man beskriver en ripieno orgel hänvisar stoppanordningen till den grupp av rökkanaler på orgeln. Rören En ripieno organets är anordnade annorlunda än rören i andra typer av organ.

Ripieno organ gjordes ursprungligen i Italien börjar på 16-talet. Ovanliga funktioner på denna typ av organ innehålla en lägsta notering på F, medan andra typer av organ börjar mer typiskt på C. Den innehåller generellt rök- stopp, även känd som vass stannar, snarare än förening stannar.

När det visas på musik, berättar ordet ripieno musikerna i en grupp som de alla måste spela rollen på en gång. Detta är en ganska gammal musikalisk term, och det är mer allmänt ersättas med ordet tutti. När en ripieno indikeras i ett stycke med solister, betyder det att alla men solisterna bör spela. I denna typ av grupp, är scen solisterna sittande i en separat grupp från den allmänna orkestern, och de spelar inte på ripieno eller tutti, delar. Denna term används också i körmusik.

När alla musikerna är tänkta att spela på en gång, ledaren utför vanligtvis handsignaler som talar om för gruppen att de alla är att spela. Även om tekniken varierar beroende på stil och känsla av ledaren, är en ripieno del allmänt betecknas med utsträckta armar brett, som om för att omfatta den grupp, som hans händer beskriva tempot i musiken. När musiken fokuserar på en viss grupp eller solist snarare än hela ensemblen skulle ledaren begränsa armarna och uppförande i riktning mot de aktiva delarna av koncernen för att indikera att de skulle spela i detta avsnitt.