Vad är kidnappning och Ransom försäkring?

January 23

Kidnappa och lösen försäkring är en typ av försäkring som täcker företag eller privatpersoner för alla kostnader i samband med utpressning eller kidnappning. I allmänhet måste någon lösensumma betalas av de drabbade individerna när situationen uppstår, och sedan pengarna kan krävas tillbaka från försäkringsbolaget. Kidnappa och lösen försäkring täcker också skador och dödsfall till följd av kidnappning och lösen.

Kidnappning kan inträffa när en viktig person reser i ett högriskområde, och väljs av en gäng som mål. Individen kommer att kidnappas och hålls som gisslan, vilket innebär att kidnapparna kommer att be om en viss summa pengar i utbyte mot victimâ € s release. Det är när kidnappning och lösen försäkring kommer in. Det enda sättet att få en säker avkastning för den anställde eller familjemedlem är att betala de kriminella pengar. Denna grundläggande utpressning har gett upphov till idén om kidnappning och lösen försäkring.

Som med de flesta försäkringar, kidnappa och lösen försäkring fungerar på principen om ersättning, som i princip säger att den försäkrade ska få ersättning för eventuella förluster. De flesta kidnappnings och lösen försäkringar kommer att täcka för någon lösen kostnader, skada eller funktionsnedsättning till de infångade enskilda, avgifter för krishanteringsexperter och död. Vissa åtgärder kommer även att omfatta lösen betalningar som går förlorade på väg till kidnapparna.

Identifierade högriskområden där kidnappningen sker inkluderar Latinamerika, Afrika, Asien och Mellanöstern. Många av de drabbade länderna är platser som företag måste skicka anställda. Vissa företag väljer att få försäkringen eftersom det kostar mindre än att behöva betala en lösen för en anställd, bör situationen uppstår.

Många olika typer av företag kan riktas med kidnapparna. Branscher som är särskilt utsatta inkluderar finansiell, olja, gas, gruvdrift, telekommunikation och farmaci. Eventuella högre tjänstemän som arbetar inom dessa branscher anses värt att kidnappa grund av deras upplevda ekonomiska överlägsenhet.

Även kidnappning och lösen försäkring kan rädda företag i det långa loppet, de fortfarande har oftast att ersätta rättegångskostnaderna själva först. Pengarna typiskt hävdade från försäkringsbolaget efter händelsen, som fortfarande kan lämna vissa företag i en mycket svår situation. Även om kostnaderna kommer att ersättas, kommer bolaget att ha att säkra medel för att betala lösensumman med någon hjälp från början.

  • Kidnappa och lösen försäkring täcker skador och dödsfall till följd av kidnappning och lösen.
  • Ökningen av kidnappningar och utpressning fall har lett förekomsten av kidnappningen försäkring för att betala av lösen av kidnapparna.