Vad är Antibakteriell flytande tvål?

October 3

Antibakteriell tvål är en form av flytande tvål som innehåller ingredienser som är utformade för att bekämpa bakterier. Effekten av tvålen kan variera, beroende på de ingredienser och hur den används, med några döda upp till 99% av bakterierna, medan andra tenderar att vara mindre robusta. Många droghandel och marknader bär antibakteriell flytande tvål, och det är också möjligt att få det från medicinska leverantörer, eller för att göra det hemma, för människor som är bekväma och bekanta med tvål gör.

Människor använder antibakteriell flytande tvål på sina händer och organ för att de är bekymrade över spridningen av bakterier, eller för att de vill förhindra bakterieinfektioner. I fallet med handtvätt, reducerar tvålen antalet bakterier på händerna, vilket gör det svårt att sprida bakterier genom direktkontakt eller hantering av delade objekt som dörrhandtag. På kroppen, kan antibakteriell flytande tvål förhindra Staphylococcus infektioner i huden, och det är ibland används för att hantera hudåkommor såsom akne och solbränna.

Många sjukhus använder antibakteriell flytande tvål för handtvätt grund av det stora antalet bakterier som finns naturligt, och ökade farhågor om risken för spridning av sjukdomen. Personal tvättar vanligtvis händerna mellan patienterna, och efter att ha utfört arbetsuppgifter som skulle kunna utsätta händerna för nya bakterier. Skolor och andra anläggningar med ett stort antal människor som delar ett utrymme kan också lagerför antibakteriell flytande tvål i badrummen för att hålla bakteriepopulationer till ett minimum.

Vissa människor gillar att använda antibakteriella produkter hemma eftersom de är oroliga renlighet. Faktum medlemmarna i en gemensam hushåll tenderar att ha samma bakterier, så att spridning av bakterier är inte en stor risk, om inte någon kommer hem med en bakteriell infektion som kan spridas till andra medlemmar i hushållet. För hantering av hudåkommor, dock kan antibakteriell tvål vara till stor nytta.

Den utbredda användningen av antibakteriella produkter har väckt en del oro bland medicinska forskare. Vissa människor är rädda för att frekvent användning föder resistenta bakterier, genom att döda av organismer som är känsliga och tillåta mer virulenta organismer att blomstra. Av denna anledning kan det vara en god idé att byta märke ofta så att bakterierna i ett område inte vant sig vid en viss typ av tvål, och komma ihåg att tvätta noggrant med rinnande vatten i minst 30 sekunder. För människor som inte känner för att tajma sina handtvätt, en recitation av alfabetet vanligtvis varar cirka 30 sekunder.

  • Antibakteriell handtvål är typiskt i vätskeform.
  • Antibakteriella flytande tvål används ibland på akne.
  • En del människor föredrar flytande tvål i stället bar tvål när du tvättar händerna.