Innehållsspecifika Standard Wordpress mallar

September 29

Fyra innehållsspecifika Wordpress mall typer finns: författare, kategori, sida, och tagg. De flesta Wordpress mallfiler spänner över ett brett spektrum av webbplatsen betraktar specifika för uppfattning, inte innehållet. Till exempel category.php mallfilen gäller alla synpunkter kategorin arkiv men inte till en specifik kategori, och page.php mallfilen gäller alla sidvisningar, men inte till en specifik sida.

Däremot kan du skapa mallfiler för specifikt innehåll och inte bara utsikten. Varje innehålls specifik mall kan du hänvisa till specifikt innehåll med begreppet ID (en enskild författares ID, till exempel) eller av snigel.

För detta avsnitt avser skogssnigel till ett inlägg, sida, kategori, eller så vidare - till exempel en Pressmeddelanden kategori har en pressmeddelanden snigel eller en Hello World inlägg med ett Hej-värld slug.

Tänk dig att du har en Om oss sida med en 138 id och en om-oss slug. Du kan skapa en mall för denna specifika sida genom att skapa antingen en page-138.php eller en sida-om-us.php fil. På samma sätt, om du vill skapa en mall som är specifik för en fantastisk författare som heter Lisa med en 7-id och en lisa slug, kan du skapa en författare-7.php eller en författare-lisa.php fil.

Skapa en mall med hjälp av snigel kan vara till stor hjälp för att skapa mallar för webbplatser som du inte klarar. Om du vill dela ett tema som du skapat, kan du skapa en kategori-featured.php mall. Denna mall skulle automatiskt gälla alla kategori vy som har en skiss snigel.

Använda kategorier som exempel filenaming konventioner är följande:

  • En mall med filnamnet category.php är en catch-all (standard) för displayen för alla kategorier. (Alternativt en mall med archives.php filnamnet används för att visa kategorier om en category.php inte existerar.)
  • Man kan lägga till ett bindestreck och kategori-ID-nummer till slutet av filnamnet för att ange en mall för en enskild kategori.

    Alternativt kan du lägga till ett bindestreck och kategori slug till slutet av filnamnet, som visas i tabell 12-6, för att definiera det som en mall för denna särskilda kategori. Till exempel, om du har en kategori Böcker, är den kategori snigel böcker; den individuella kategorin mallfilen är kategori-books.php.
  • Om du inte har ett category.php, en archives.php, eller en kategori -. # Php-fil, drar kategorin display från Huvudindex mallen (index.php).
Kategori Mall Filenaming konventioner
Om Kategori-ID eller Slug Is. . . Den kategori Mall filnamn. . .
1 kategori-1.php
2 kategori-2.php
3 kategori-3.php
böcker kategori-books.php
bio kategori-movies.php
musik kategori-music.php

Eftersom du skapar en mall med hjälp sniglar är så användbart (och eftersom en id är endast relevant för en specifik plats), kanske du undrar varför id alternativet finns. Det korta svaret är att id alternativet fanns före snigel alternativet; emellertid är det fortfarande värdefullt i specifika fall.

Du kan använda id alternativet för en innehållsspecifik mall utan att behöva oroa anpassning bryta när skvätten ändras. Detta är särskilt användbart om du ställer upp webbplatsen för någon och kan inte lita på att han lämnar sniglarna ensam (till exempel en kategori med en nyhets snigel byta till pressmeddelanden).