Vad är Window Caulk?

February 22

Fönster caulk är en typ av fogtätning som används för att isolera fönster. Som med de flesta andra typer av fogar, är fönster täta huvudsyfte att förhindra luft från att sippra in, eller ut ur, en byggnad. Fönster täta kan göras från många olika material inklusive silikon, poly-sulfider, akryl-latex, butylgummi, neopren, och många andra.

Det viktigaste för att leta efter när man köper fönster täta är en fogtätning livslängd. Medan vissa typer av fogar kommer bara att pågå i tre år, kan andra typer pågå i mer än tio år. Dessutom, se till att täta du väljer kommer följas till den typ av fönsterramen som du har. Vissa ämnen bara hålla sig till träytor, medan andra kan bara hålla sig till metall. Eftersom olika metaller och andra fönstermaterial, expandera och kontrakt med varierande priser, välja en fogmassa som tål dessa temperaturförändringar är avgörande. Annars kommer täta bara lossna av en fönsterkarm som resulterar i förnyad ansökan.

Inköp caulk som kommer med någon typ av ansökan verktyg är också viktig. Tätningspistoler gör applicering caulk till någon yta enkelt och effektivt, men med användning av en murslev för att tillämpa caulk kan resultera i en otillräcklig och kladdigt jobb. Var också noga med att köpa den mängd fönster täta som du faktiskt behöver - överblivna täta som inte används direkt kan torka snabbt.

Vid tillämpning någon form av täta, är det viktigt att hålla sig till förpackningens anvisningar. Caulk bör inte tillämpas när utomhustemperaturen är under 40 ° F (4ºC). Samtidigt ansöker täta, försöka skapa en stadig ström av fogtätning. På så sätt kommer den täta inte tillämpas i bitar, som kan skapa en rörig utseende. Innan någon Drevning kan tillämpas, se till att ta bort alla gamla täta som kan ha fastnat i ett fönster. Försök att tillämpa nya täta över äldre täta är ofta svårt och ineffektivt. Ibland kan täta krympa. Om detta inträffar måste du ta bort alla befintliga täta, och tillämpa nytt material.

De flesta järnaffärer och byggvaruhus säljer fönster täta. Du kanske också kunna köpa stora mängder täta genom att handla på nätet eller i specialbutiker. Industriell styrka täta kan också vara köpa via specialitet återförsäljare. Genom att hålla ovanstående information i åtanke, bör du kunna välja en fogmassa som kommer att hålla kall luft ute, varm luft inuti, och länge.

  • Fönster täta används för att isolera fönstren.
  • Fönster caulk i en tätningspistol.