Vad är en Crackberry?

April 22

I en tid när det verkar som om vissa människor inte kan få nog av sina handhållna enheter, har fenomenet crackberry uppstått. Egentligen finns det två typer av crackberry, både av dem med anknytning till aktuell elektronik. Här är de två definitioner för crackberry, inklusive några tips som hjälper avgöra om du är en del av denna senaste situationen.

Den första definitionen för crackberry handlar om besatthet. Personer som är så förtjust i att använda sina BlackBerry handhållna enheter som de verkar alltid ha dem i handen har fått smeknamnet crackberries. För att vara rättvis, kan inte varje Blackberry användaren klassificeras som en crackberry. Samtidigt som vi erkänner hur beroendeframkallande Blackberry användning kan vara för många människor, är den sanna crackberry en individ som väljer att aldrig vara utan sin trogna Blackberry.

Denna typ av person kan använda den under möten, affärsluncher, när du kör, och även vid middagsbordet hemma. En sann tecken på tvångs Blackberry missbrukare är att vid uppstigandet på morgonen, når användaren för Blackberry innan du gör något annat. Allt liv kretsar kring Blackberry, i den utsträckning som vänner skickar textmeddelanden och e-post för att kommunicera med sin älskade, eftersom verbal kommunikation är benägen att vara en återvändsgränd.

Den andra definitionen har att göra med den Blackberry handhållna enhet själv. Noterar det sätt på vilket många har blivit otillbörligt besatt använder enheten, det finns de som har börjat hänvisa till Blackberry som Crackberry. Skulden för tvångsmässigt beteende läggs vid foten av skaparna av BlackBerry, snarare än på de människor som arbetar enheterna. Skälet är att annars förnuftiga människor blir förförd in en alternativ livsstil genom alla klockor och visselpipor på BlackBerry, och att själva enheten förtjänar att förlöjligas för vad man gör för att social kompetens i vår kultur.

För dem som ser Blackberry fenomenet som en fullt utvecklad epidemi, det finns inte mycket skillnad mellan en crackberry och någon som lider av missbruk eller Internetberoende. I själva verket, en del säger det enda sättet att sparka vanan är att skräp enheterna och tvinga användarna tillbaka till ett tillstånd där ansikte mot ansikte kommunikation blir nödvändig.

Medan många ser termen crackberry som ett sätt på att peta roligt på den senaste tekniken, andra ser den besatthet Blackberry tjänster som ytterligare ett exempel på hur den fysiska social interaktion eroderar i vårt samhälle. Kanske har du BlackBerry användare i din vänkrets. Om så är fallet, be dem deras åsikt om det hela crackberry konceptet. Bara vara beredda att ta emot deras svar i form av e-post eller SMS.

  • En BlackBerry.
  • Människor som verkar vara besatt av att använda sina BlackBerry telefoner kallas "crackberries."