Vad är Maytenus?

March 20

Maytenus är en typ av blommande träd som tillhör personalen vinstockar, eller Celastraceae, familj. Den består av mer än 30 arter som trivs i varma klimat som Afrika och Central- och Sydamerika, bland andra länder. Arter av detta släkte kan också växa i kallare klimat, såsom Europa och Nordamerika. De når höjder (12 m) upp till 40 meter med off-white färgade blommor som blommar under våren och sommaren. Detta träd bär också blad och bär liknar Holly.

Arterna i denna genus är generellt långsamt växande och mycket motståndskraftig mot torka. Vissa arter har vunnit popularitet på grund av deras förmåga att tåla kallt väder. På grund sin popularitet i Sydamerika, har Maytenus ilicifolia gjort listan över hotade växtarter. Från och med 2010, är ​​olagligt att köpa och sälja denna specie. Ganska många arter i detta släkte är allvarligt hotade av habitatförlust.

Vissa områden använder utvalda arter som prydnadsväxter. Släktet består av träd som inte växer mycket stora, vilket är idealiskt för bostäder gräsmattor och kommersiella landskapsarkitektur. Under blåsig dagar, grenarna vajar graciöst i vinden. Kvinnliga träd kan producera små, gröna blommor med lila fläckar, medan manliga träd producerar brungula sådana. Vissa arter kombineras med europeiska bin att göra honung.

Vissa Maytenus arter tros ha medicinska egenskaper, som är väl kända för vissa regioner i Sydamerika. Ursprungsbefolkningen i Amazonas kallar anläggningen för Maytenus chuchuhuasi, vilket innebär darr tillbaka. De har använt denna planta € s rötter, löv och bark för att behandla magsår genom kokning växten och dricka brygden.

Studier tyder på att de anti ulcerogena egenskaper den vanligaste arten, Maytenus ilicifolia, effektivt minska magsaft nivåer i magen efter fortsatt konsumtion av en kopp två till tre gånger dagligen. Forskning utförd i Brasilien visade att denna personal vinstockar, liksom några andra arter i Maytenus familjen, innehåller maytansinoid kemiska föreningar som visar potent anti-tumör och anti-leukemiska aktiviteter in vivo och in vitro vid mycket låga doser.

Utöver sin medicinska egenskaper, är roten extrakt av dessa växter också som en tonic i vissa regioner i Brasilien, Ecuador och Peru. Barken kokas och infunderas med en drink som kallas Ayahuasca, som används i shaman helande ceremonier. Dess roll i ritualer går tillbaka till Inka civilisationen och är fortfarande utnyttjas från och med 2010.