Vad är en Massera Mat?

March 19

En massematta är en matta eller dyna som är utformad för att massera ett eller flera specifika områden av kroppen. Den massematta kan utformas för ryggen, nacken, eller fötterna. Vissa massera mattor är elektroniskt, medan andra är tillverkade av vanligt gummi eller silikon. Syftet med en massematta är att rikta spänningspunkter på kroppen och slappna av vävnader och muskler.

En elektronisk massematta kanske eller kanske inte kombinera värme med massage, och sådana mattor finns i olika storlekar och former. Vissa är utformade för att massera utsatta ställen på ryggen och nacken medan sittande eller liggande. En helkroppsmassage massera matta konstrueras för att använda liggande plant. Utformningen av elektroniska massagemattor varierar, men många är utformade med reglage för flera inställningar och avtagbara, tvättbara överdrag.

En silikon eller gummi massera matta är ett fast föremål som kan tjäna ett syfte liknande det i den elektroniska sorten. Dessa mattor kostar i allmänhet mindre eftersom det inte finns några elektroniska komponenter, men det finns många sorter att välja mellan. En gummi massera mattan blir mjuk nog att ligga, sitta eller stå på bekvämt, men ändå tillräckligt hårt för att sätta press på målområdena. Det finns flera rundade knölar, eller knölar, utskjutande från ytan av mattan som ibland är strategiskt placerade för att påverka specifika områden på de flesta användare. Dessa typer av massera mattor är särskilt trevligt för att stå på i duschen eller sitter på i bilen.

En massör kan också använda en täckt massagematta för att ge ytterligare komfort och tryck medan du utför en helkroppsmassage eller ryggmassage. Även för personligt bruk, kan en massematta hjälpa slappna av kroppen och massera bort spänningar som vikten av kroppen gäller trycket. Massagemattor kan hittas på många återförsäljare och även på vissa holistiska vårdcentraler. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar för användning och använd inte en matta i duschen, om det inte är godkänd för användning i vatten.

  • En massör får använda en täckt massagematta för att ge ytterligare komfort och tryck.