Vad är en hjälmkamera?

November 29

Ibland kallas en kula kamera, är hjälm kamera en enhet som kan fästas på en hjälm eller liknande huvudbonader, och används för att ta foton eller skapa en video av händelser i närområdet. En fördel med denna typ av kamera är att Opera € s händer är fria, vilket gör det möjligt att engagera sig i andra uppgifter samtidigt tar stillbilder och skapa videosegment över den omgivande åtgärden. Medan de första hjälmkameror var något besvärligt, den senaste digitala modellerna är lätta och utformade för snabb och enkel användning.

Det finns två huvudkategorier av hjälmen kameran. En typ är CMOS design. Denna version använder sig av en bildsensor konstruerad med en kostnadsfri metalloxidhalvledare, eller CMOS. En hjälm monterad kamera av detta slag är mycket lätt och erbjuder fördelen av att använda mindre ström. Medan tydlighet är inte av högsta definitionen, de tagna bilderna är oftast av tillräckligt bra kvalitet för de flesta amatör strävanden.

Den andra kategorin av hjälm kamera är känd som CCD-kamera. Denna kamera använder sig av vad som är känt som en laddningskopplad anordning bildsensor, eller CCD. Bildutgången är analog snarare än digitalt, och kameran drar mer ström än sin CMOS motsvarighet. Proffs är mer benägna att gå med denna typ av hjälm videokamera, eftersom bildupplösning är av högre kvalitet.

De tidigaste versionerna av hjälm kamera var tyngre och något större än de modeller som finns idag. Många var utformade för slitage med hjälmar som rutinmässigt bärs av byggnadsarbetare. Med tiden blev det kamerateknik raffinerade låta enheterna för att vara lätt att fästa på motorcykelhjälmar, liksom fotboll hjälmar. Några av modellerna konsument på marknaden idag är tillräckligt små för att fästas på en cykelhjälm, vilket gör dem idealiska för att ta bilder medan engagerad i en cykel maraton eller bara trampa igenom en tilltalande landsbygden.

Lätta versioner av hjälm kamera kan också fästas på foten eller midjan, vilket gör det möjligt att hålla händerna fria och låta ögonen att röra sig efter behag, i stället för att utbildas på ett motiv i alla lägen. Den stora tillgången på dessa kameror har gjort dem populära för fester av alla slag, samt speciella evenemang såsom sportevenemang, utomhuskonserter och andra arenor där användningen av kameror är tillåten. Medan hjälm kamera finns i de flesta kamerabutiker, kan konsumenter som inte kan hitta ett lokalt välja från en mängd olika märken och modeller på online detaljhandeln webbplatser.

  • Hjälm kameror är ganska populär och kommer sannolikt att hittas på många elektronikaffärer.