Vad är en Flush Gångjärn?

December 21

En flush gångjärn är en typ av special hårdvara som används för att hänga en dörr. Till skillnad från standardkantgångjärn, är flush gångjärn utformade för att passa i en ficka skära in i dörr och karm, som tillåter ytan av gångjärnsplattorna för att sitta i jämnhöjd med ytan på dörren eller ramen. Denna typ av konstruktion tillåter dörren att sitta helt an mot ramen, istället för att vara i standard förskjutna positionen. Spola gångjärn är också känd som infällda eller infälld gångjärn.

Liksom vanliga gångjärn, flush gångjärn kommer i både rektangulära och rundade sorter. De med raka kanter är i allmänhet lättare att installera än rundade sådana. När du köper gångjärn, är det viktigt att matcha järnet till vikten och storleken på skåpdörren. Ett gångjärn som är för små eller inte tillräckligt stark för att stödja dörren kommer att resultera i dålig prestanda över tiden. Gångjärn bör också väljas finish som matchar annan hårdvara och inventarier inom köket.

Installera en flush gångjärn är mycket svårare än att installera en vanlig utanpåliggande gångjärn. Istället för att bara fästa gångjärnet till ytan på dörr och karm, måste installatörer skära ut en ficka i dörren för att acceptera järnet innan du skruvar den på plats. Detta är traditionellt kommas med hjälp av en enkel hammare och mejsel, även om denna metod kräver lite träbearbetning skicklighet. Moderna installatörer kan helt enkelt använda en speciell gångjärn mall för att styra en trä-router för att göra dessa nedskärningar. Vissa skåp och dörrar kan också komma i förväg förberedd för infällt gångjärn installation.

Den primära fördelen med att använda en flush gångjärn är att det eliminerar eventuella gap mellan dörren och ramen. Dessa två komponenter sitter tätt mot varandra, vilket skapar en sömlös, rent utseende som kan vara att föredra framför vissa husägare. Genom inbyggnad gångjärnet i kroppen av dörren, kan installatörer också lämna mer utrymme för förvaring i skåpet.

Trots sina fördelar, skölj gångjärn är inte nödvändigtvis det bästa valet för alla användare. Den största nackdelen med spolnings gångjärn är att installatören måste vara i stånd att skära en ficka in i både dörr och karm. Detta kan vara mycket svårt att utföra korrekt med hjälp av en mejsel, och inte alla nybörjare installatörer har tillgång till de mallar och routrar som behövs för att påskynda denna process. Flush gångjärn tenderar också att vara mindre hållbara än vanliga gångjärn, och kan inte användas på mycket tunga dörrar. Dessa gångjärn kommer vanligtvis i färre design och finish, lämnar köpare med färre alternativ.

  • Butt gångjärn är den traditionella typen av gångjärn som vanligen ses på dörrar.
  • Alla grundläggande gångjärn är tillverkade av tre delar: Två armar och ett stift.