Vad är en kvartertryck?

October 11

Ett blocktryck är ett stycke av tryckt material framställt med användning av blocktryckningsteknik. I block utskrift, skär skrivaren designen som ska skrivas in i ett fast block, ungefär som ett frimärke. Designen kan innehålla text eller vara rent visuellt, och blocket kan appliceras på papper eller textil. Block utskrift är en gammal tryckteknik, och många exempel på historiska kvarter utskrifter kan hittas i de historiska dokument i Europa och Asien.

Ursprunget till kvartertrycket kan hittas i de runda cylindertätningar används av mesopotamierna. Dessa tätningar är de första kända exempel på en fast konstruktion på ett element som är utformat för att rullas över ett annat element, sålunda överföra designen. Cylinder sälar gjordes från huggen sten eller lera, men skrivare började byta till trä eftersom det var lätt att hantera och rista. Träsnitt, även kallade träsnitt, dominerade den framväxande förlagsbranschen i hundratals år. Gravyren är en ättling av blocktryck, även om tekniken för att skapa blocket som ska skrivas ut är annorlunda.

Många kända artister, såsom Hiroshige, arbetade i blocket utskriftsmediet. Block utskrifter användes också för att producera böcker och andra trycksaker. Skrivare snabbt lärt sig att skapa flerfärgade blocktryck, med hjälp av block med olika mönster på dem som skulle kunna användas för att överlagra färg. Komplex blocket för utskrift kan ta veckor att tälja till perfektion, och om det fanns ett fel, skulle hela blocket måste skrotas. Carvers behövde ha en utmärkt design känsla, som blocktryck i omvänd, vilket betyder att bilden måste vara huggen i reserv så att den kommer ut på rätt sätt. En välgjord kvartertrycket är en fantastisk konstverk, representerande arbetstimmar och en superb visuell känsla.

Flera tekniker kan användas för att skapa ett block print. Först är blocket inked med hjälp av en vals. De snidade områdena kommer att dyka upp som vitt i slutprodukten, medan de upphöjda partierna lämnat efter skrivs ut. Blocket kan användas för att stämpla papper, kan skrivaren placera papperet på blocket och gnugga den, eller blocket kan monteras i en tryckpress. Varje teknik kommer att producera ett block tryck av en något annorlunda stil, och om blocket är väl omhändertagna, kan den användas om och om igen.

Det är relativt lätt att göra din egen kvartertryck. Arbeta med trä kan vara en utmaning, men linoleum är ett utmärkt alternativ. Många moderna konstnärer producerar linoleumtryck genom carving bitar av linoleum, och de kan lätt göras hemma. Linoleum avsedd för linoleum nedskärningar kan hittas i många konst leverans butiker, tillsammans med verktyg för att tälja med. Med tillägg av bläck, en rulle, och papper, är konstnären redo att börja skriva ut, begränsas bara av fantasin.