Vad är en Body Mask?

July 7

Många människor vet att en ansiktsmask är ett bra sätt att rengöra, fast, och stärka huden. Det är dock möjligt att uppleva dessa hud fördelar inte bara i ansiktet utan över hela kroppen. En kropp mask är effektivt densamma som en ansiktsmask utom den täcker en mycket större del av kroppen. Den viktigaste skillnaden är att ett organ mask kan formuleras i syfte att erbjuda fördelar som riktar frågor som rör kroppen som en helhet istället av ansiktet i synnerhet.

Beroende på ingredienserna i en kroppsmask, kan den ge ett antal olika hudfördelar. Kropps masker görs ibland med koffein, till exempel, som är avsedd att främja cirkulationen och minska uppkomsten av celluliter. Några av dem är ingredienser som är tänkta att rikta hudbristningar. Även om dessa inte är de viktigaste användningsområdena för ansiktsmasker, dessa är ofta viktiga kvaliteter i kroppsmasker.

Om du väljer att köpa en kropp mask och använda den hemma, kom ihåg att undvika irriterad hud och eventuella sår som fortfarande i läkningsprocessen. Ta en varm dusch eller bad innan applicering av kroppsmask så att din hud är renad och mjuk. Detta kommer också att bidra till att öppna porerna, vilket gör att masken att sjunka så djupt som möjligt in i huden. Det är allmänt rekommenderas att använda endast ett tunt lager av masken, men var noga med att följa instruktionerna på förpackningen.

Eftersom det kan vara svårt, om inte omöjligt, att behandla hela kroppen på egna, många människor väljer att gå till spa för kroppsmasker där utbildade estheticians ansöker kroppsmasker för klienter. De flesta spa som erbjuder kroppsmasker på deras behandling menyn erbjuder ett antal olika typer, som riktar sig till en rad specifika hud frågor. Medan de flesta masker kommer rengöra huden, vissa är särskilt användbara för att återfukta huden medan andra är idealiska för avgifta huden. Det finns också kroppsmasker som är avsedda att banta kroppen.

Att gå till ett spa för en kroppsmask är ett underbart alternativ för dem som har råd. Om du väljer att gå till ett spa för en kroppsmask, se till att göra din forskning först och se till att du bokar din tid på en ansedd plats. En snabb sökning på Internet bör hjälpa dig att hitta recensioner av spa i ditt område.

  • En kroppsmask kan bidra till att minska uppkomsten av hudbristningar.