Vad är en fribärande Umbrella?

June 26

En fribärande kan hänvisa till en struktur som stöds på endast en ände eller som verkar hänga utan mycket stöd. Ita € SA vanlig term inom arkitektur och byggande. När det kommer till den fribärande paraply, termen betyder oftast en utomstående paraply används för skuggning som är ansluten till en enda fristående stolpe från ena sidan.

Den typiska fribärande paraply har en robust bas och en stång eller stav som börjar kurvan något som den når toppen. En del av staven vinklarna över och är fäst till toppen av paraplyet i mitten. Ibland stången har en extra bit som stiger över den böjda bit och sedan ned mot den biten, vilket skapar en triangel form. Detta kan ge större stabilitet. Det finns många varianter men de viktigaste komponenterna, stavar stiger från en bas och är knutna till paraply centrum, brukar vistas.

De flesta av dessa paraplyer är stora nog att skugga flera stolar eller ett litet bord. Många föredrar detta paraply stil för tabeller. Skuggade tabeller kan vara önskvärt, men många människor don € t som paraply tabeller eftersom paraply polen stiger från mitten av bordet, tar upp tabellutrymme. Med en fristående fribärande paraply, kan stången placeras vid sidan av bordet.

Dimensionering och forma av fribärande paraply kan variera, så kan priset. Utbud av storleken på paraply avsnitt är vanligtvis mellan (2,74-3,96 m) 9-13 meter i diameter, med en hel del paraplyer som mäter (3,05 m) cirka 10 meter över. Varianter i form för paraplysektionen inkluderar kvadrat, runda, sexkantiga och åttakantig former.

Itâ € s vanligtvis noterade att dessa paraplyer är populära i hem med människor av en viss ekonomisk tyngd. Det är sant att vissa fribärande paraply typer kan kosta väl över $ 1000 $ (USD), men det finns andra som är mycket mer prisvärd och kan köpas för ca $ 100-200 USD. Det beror egentligen på var shoppare leta efter dessa paraplyer, och theyâ € re sannolikt att hitta bra erbjudanden om de söker på stor låda butiker eller billiga byggvaruhus.

Andra saker som kan variera i varje konstruktion inkluderar tyger. Några av dessa paraplyer är gjorda av material som linne, medan andra kan använda polyestertyger och är oftast billigare. Färger kan variera också, och tyger kan komma i enskilda färger, ränder eller olika mönster. Material till stolpar kan ha skillnader. Metall är ofta föredragen, men trä eller plast kan utgöra minst en del av paraplyet polen.

En sak som kan beröra vissa personer om fribärande paraply är stabiliteten i basen. De flesta mönster är tung nog att de vann? € t välta eller få blåst över i blåsigt väder. Vissa mönster har en bas som är fylld med flera liter vatten för att skapa ytterligare botten tyngd. Nackdelar med denna stil innefattar det faktum att de kan vara svåra att flytta och vatten kommer att behöva tömmas vid slutet av säsongen för att förflytta paraplyet till en lagringsplats.