Vad är Nutmeg Oil?

July 31

Muskotnöt olja (Myristica fragrans) är en eterisk olja som utvinns ur kärnan av muskot frön. Native till Moluckerna, kan muskot träd växer upp till (nästan 20 m) 65 meter hög och har väldigt tjockt bladverk. Deras frukt liknar något en liten persika, eller en valnöt. Den flyktiga oljan utvinns genom en metod för ångdestillation från torkade malda muskot frön. Muskot olja är antingen färglös eller ljusgul och har en kryddig, musky lukt och smak.

Traditionell läkemedel använder för muskotnöt olja går tillbaka till antiken. Den användes av egyptierna för balsameringsändamål, av indianerna att lindra matsmältningsbesvär, och av européer under pesten. Eftersom muskot olja har lugnande egenskaper, är det ofta används i naturläkemedel för att behandla sjukdomar i nervsystemet och som en hostmedicin. Oljan fungerar också som en stimulans för hjärnan, hjärtat och cirkulationssystemet. Muskot olja kan ha hallucinogena effekter om de tas i alltför stor för en kvantitet internt; det förmodas att den Myristicin i oljan är det medel som är ansvarigt för framställning av hallucinationer. Oljan måste intas i små mängder, och det får aldrig användas av gravida kvinnor.

Oljan kan användas externt som massageolja, särskilt i kombination med timjan eller rosmarin oljor. Muskot olja har rapporterats vara till hjälp i lugnande reumatism eller muskelvärk orsakas av överansträngning. Tillämpa en droppe eller två till tungan är en gammal hem botemedel mot dålig andedräkt. Badda lite muskot olja på tandköttet runt en smittad tand kan få lite tillfällig nödhjälp från en tandvärk. Placering 04:57 droppar i en tesked honung eller på en sockerbit kan hjälpa lugna matsmältningsbesvär, gas, illamående och diarré.

Muskot olja används ofta för matlagningsändamål. Oljan ersätter riven muskot och tillför smak utan att lämna torra muskot partiklar i livsmedel. Det används ofta i potatis- och kötträtter, särskilt i delar av Europa, Indien, Medelhavet och Asien. Muskotnöt används vanligen som en krydda i bakade sötsaker, bröd, glass, krämer, puddingar och pumpa paj. Kombinerat med kanel, muskot är en populär krydda för kaffe och cappuccino drycker.

Muskot olja finns också i olika märken av kommersiella tobak. Det används vid tillverkning av luftrenare och rökelse. Oljans naturliga antibakteriella och antiseptiska egenskaper gör det en populär ingrediens i tvål, tvättar kroppen och skumbad. På grund av oljans behaglig doft och hälsofördelar, används det i många rakning krämer och lotion, särskilt de formulerade för torr eller rynkig hud. Eterisk olja av muskot är vanligen blandas in många populära parfymer och colognes för både män och kvinnor.

  • Hel och riven muskot.
  • Nutmeg frön.
  • Naturläkare har länge använt muskot olja för att snabbt bedöva en tandvärk.
  • Muskot olja har en kryddig, musky lukt och smak.
  • Muskot används ofta som ett hem botemedel mot dålig andedräkt.
  • En cappuccino smaksatt med muskot olja.