Vad är ett barn Passport?

August 12

Ett barn pass är en resehandling som används för att verifiera en minora € s identifiera och nationalitet. Det är i huvudsak ett litet häfte, oftast med mindre än 50 sidor, men sidorna oftast kan läggas till på begäran. För att ansöka om ett barn pass, måste en vårdnadshavare fylla i en ansökan och vrid den i ett pass tjänst, tillsammans med en avgift. Alla pass kräver ett foto, och även baby pass måste uppfylla relativt strikta riktlinjer. Minderåriga får inte längre vara tillåtet att använda en childrenâ € s pass efter att de fyllt 16 eller 17.

Det primära syftet med ett barn pass är att identifiera ett barn medan han eller hon reser utomlands. Internationella resor kräver oftast ha ett pass för identifiering, och barn är inget undantag från regeln. Dessutom kan en childrenâ € s pass användas för att verifiera identiteten hos ett barn inhemskt; specifikt, kan ett pass också användas för att verifiera hemland av ett barn när man försöker söka stöd vid ett konsulat i ett främmande land. Ett barn pass är användbar i alla situationer där det är viktigt att visa vilket land ett barn är från eller andra identifierande fakta.

För att få ett barn pass, måste en förmyndare bevisa childâ € s medborgarskap och ge bevis på hans eller hennes relation till barnet. Ibland båda föräldrarna måste inställa sig personligen för att få sitt barn ett pass. Beroende på land, kanske en förälder kunna få ett pass för barnet så länge han eller hon kan bevisa den andra föräldern samtycker. Kostnaden för ett barn pass varierar, men de är oftast mindre än kostnaden för en vuxen pass.

Regeringar och flygbolag är oftast inte mindre strikt när det kommer till barnpassfoton. Att ha hår över ögonen, en öppen mun, eller skuggor i ansiktet är alla mot typiska passfoto riktlinjer. För att ta ett Babya € s fotografi, är det oftast rekommenderas att ligga barnet på en ljus plåt och sedan ta foto från direkt ovanför honom eller henne. Införandet av filtar, leksaker, eller syskon gör foto olämpligt för användning som ett passfoto.

Vissa länder tillåter inte medborgarna att fortsätta använda en childâ € s pass efter en viss ålder. I dessa fall är det oftast nödvändigt för medborgaren att byta till en vuxen pass så snart han eller hon är myndig, som vanligtvis är cirka 16 till 19 år gammal. Vissa länder har inte denna begränsning och ge vuxna att fortsätta använda ett barn pass tills den upphör.

  • Barn pass utfärdas för minderåriga som ett sätt att verifiera identitet och nationalitet vid resor.