Hur man tar bort Fula Kanter från din SketchUp modell

November 14

Om du undrar hur du bli av med alla de fula linjer som visas när du använder Följ mig, är svaret ganska enkelt: Du kan jämna kanter, precis som du kan gömma dem. Skillnaden mellan att dölja och utjämning illustreras av bilderna hos cylindrarna i figuren som följer:

Hur man tar bort Fula Kanter från din SketchUp modell

  • När du döljer en kant mellan två ansikten, SketchUp behandlar dessa ansikten som om din kant finns kvar - det bara inte visar kanten. Material som du har tillämpat på varje ansikte hålla separata, och varje ansikte lyser separat av SketchUp sol.

    Detta senare faktum är anledningen helt enkelt dölja kanterna mellan ansiktena som är tänkta att representera en jämn kurva gör inte saker och ting ser slät - du fortfarande sluta med en facetterad blick, som ni kan se i den andra cylindern.
  • När du släta en kant mellan två ansikten, du berätta SketchUp att behandla dem som en enda ansikte - med ett enda material och smidig utseende skuggning. Skillnaden är ganska stor, som ni kan se i den tredje cylindern i figuren.

Du kan jämna kanter på två sätt:

  • Använd Eraser. För att jämna kanter med suddgummit, håll ned Ctrl-tangenten (Alternativ på Mac) medan du klickar eller drar över kanterna som du vill jämna.
  • Använd Mjuka Kanter dialogrutan. Ligger på menyn Fönster, här dialogrutan låter dig smidigt ett gäng utvalda kanter på en gång, enligt den vinkeln av deras intilliggande ytor. Det är lite komplicerat i början, men här är vad du behöver veta för att komma igång: Välj kanterna du vill jämna och sedan flytta skjutreglaget till höger tills du gillar hur din modell ser ut.

Till ojämn kanter, så här:

  1. Slå på Hidden Geometry att göra kanter syns.
  2. Markera kanterna som du vill ojämn.
  3. I Mjuka Kanter dialogrutan flyttar du reglaget hela vägen till vänster.