Vilka är de bästa källorna till Postpartum Support?

November 20

Även förlossningen kan vara en spännande tid i en kvinnas liv, det kan också resultera i utmanande eller oväntade förändringar. Fysiska, emotionella och psykologiska svårigheter är vanligt efter en förlossning. Postpartum stöd för både kroppen och känslorna är en viktig del av återhämtning, och kan anta en mängd olika former. Kost, motion och en teknik som kallas magen bindande, där kroppen är fast bundet i ett stretchigt wrap, kan ge fysiska förstärkning för svaga magmuskler, och stärka postpartum kroppen. Stödet från familj och vänner, stödgrupper, och även mediciner, kan alla ge känslomässigt stöd för en ny modern under tiden efter förlossningen.

Förändringarna i en kvinnas kropp under graviditeten, förlossningen, och leverans är både radikala och ansträngande. En person som just har fött barn är ofta ivriga att återvända till sin före graviditeten form och storlek. En postpartum bindemedel är en bred, stretchig bälte av tyg som en kvinna sveper runt henne buken efter förlossningen. Bindemedlet förbättrar komforten genom att ge postpartum stöd till bålen, och kan slim den lösa, sträckte huden på magen som återstår efter förlossningen. Anhängare av postpartum magen bindande påstående att den kan minska ryggsmärta, förbättra hållning, och återställa den ursprungliga formen och positionen av muskler och hud.

Hjälp med fysiska förändringar är inte den enda typ av förlossningsstöd att en kvinna kan kräva efter födseln av sitt barn. Hormonförändringar är normala efter förlossningen, och kan lämna en ny mamma ångest och irriterad. Ibland emotionella kamper är allvarliga och ange förlossningsdepression. En kvinna som lider av denna vanligt förekommande bör se till hennes vårdgivare för support. Rådgivning och mediciner är ofta rekommenderas för att hjälpa en mamma som lider av förlossningsdepression.

Att ta hand om en nyfödd kan vara svårt på en ny mamma. Sömnbrist och trötthet ofta gör dag till dag livet svårt, och de ständiga kraven på ett barn kan vara väldigt överväldigande. En kvinna kan kämpa för att hitta en balans mellan att ta hand om sitt barn och ta hand om sig själv. Därför är den idealisk för mammor att få så mycket postpartum stöd som möjligt från sina partners, familj och vänner. Hjälp med att köra hushållet och ta hand om barnet eller andra barn i hemmet är alla värdefulla former av postpartum stöd under övergångsperioden nyfödda perioden.

  • En kvinna med en tonad mage.
  • Att ta hand om en nyfödd kan vara svårt på en ny mamma.