Vad är löpband Smörjmedel?

July 19

Löpband smörjmedel är en vätska som används för att hålla löpband bälten i trim. Korrekt användning av löpband smörjmedel kan avsevärt öka livslängden på en löpbandet. Som löpband bälten kan kosta mer än $ 100 USD (US Dollar) för att ersätta, hålla bältet ordentligt smorda är en viktig investering för löpband ägare. Det är vanligt att en löpbandet att pågå i två till tre år om den regelbundet behandlas på rätt sätt med löpband smörjmedel.

En bruksanvisning är en viktig del av referensmaterial som kommer att instruera ett löpband ägaren om hur ofta en löpbandet bör smörjas. Manualen kommer också att erbjuda instruktioner om hur man smörja löpbandet och hur man berättar när bandet behöver mer eller mindre smörjning. Också, när bandet äntligen gör slits ut, bruksanvisningen bör konsulteras för instruktioner om hur du byter remmen och tillämpa den första dosen av smörjmedel.

Det finns en hel del företag som säljer löpband smörjmedel. Om det finns en särskild varumärke som rekommenderas i bruksanvisningen för ett löpband är det bäst att använda det märket. Ibland fitness utrustning företag som säljer löpband kommer också tillverka egna löpband bälten och smörjmedel. I dessa fall är det ofta bäst att köpa smörjmedel från samma företag som tillverkat utrustningen som det förmodligen kommer att bli den bästa formeln för den specifika löpband.

I vissa fall kommer leasad fitnessutrustning med ett serviceavtal från leasingbolaget. I dessa fall kan byte av löpband bälten och smörj av dessa bälten vara en del av leasing företagets tjänst. Huruvida löpbandet är uthyrd för personligt bruk eller för användning i ett gym eller fitnesscenter, kan detta spara leasegivaren tid och besvär.

Löpband smörjmedel varierar i pris. Vissa märken är så billig som $ 15 USD eller något mindre. Dessa produkter är ofta avsedda för en enda användning. Andra typer av löpband smörjmedel kan vara nästan $ 30 USD.

Det är vanligt att löpband smörjmedel att komma i ett kit av underhållsmaterial för ett löpband. I själva verket kan detta kit kommer med köpet av ett löpband. När smörjmedlet är slut, kan det helt enkelt bytas ut i affären där löpbandet köptes eller från tillverkaren som gör löpbandet. Det finns också ett antal webbplatser som är specialiserade på underhållsobjekt för träningsutrustning.

  • Löpband bälten bör regelbundet smörjas för att säkerställa att maskinen fungerar korrekt.