Vad är Drip Marketing?

July 20

Dropp marknadsföring är en marknadsföringsstrategi där företagen hålla ständig kontakt med potentiella, nuvarande eller tidigare kunder att driva framtida försäljning. Med denna typ av marknadsföring, inte resultatet av varje kommunikationsförsök räknas inte lika mycket som den samlade effekten av alla ansträngningar kommunikations kombination. Denna strategi är särskilt användbart för företag när kunderna inte är beredda att göra ett köp inom en snar framtid, men företaget vill inte förlora denna potentiella försäljning. Dropp marknadsföring kräver att ha en solid databas med människor att sälja till, en stark sortiment av marknadsföringsbudskap, och kontinuerlig kontakt med dem i databasen.

Skapa en stark databas med människor att kommunicera med är nyckeln till en lyckad dropp marknadsföringskampanj. Denna databas innehåller oftast kontaktinformationen för potentiella kunder som har frågat om businessâ € s tjänster under de senaste, remisser och nuvarande kunder. Databasen bör endast omfatta personer som har ett genuint intresse för businessâ € s produkter eller tjänster, annars droppmarknadsföringskampanj kan ignoreras. Marknadsförare bör bortse erbjudanden att köpa kunder listor eller databaser för dropp marknadsföring, eftersom dessa namn inte kan ha samlats lagligt, gör människorna på dem osannolikt att vara mottaglig för marknadsföring.

Marknadsföringsbudskap bör anpassas så mycket som möjligt till varje person i databasen. Ju mer personlig budskapet, desto mer sannolikt att kunden vara öppen för framtida kommunikation med näringslivet. Dropp marknadsföring kan innehålla en blandning av meddelandetyper, till exempel brev, korta e Blurbs eller långa artiklar. Poängen är inte att göra en omedelbar försäljning, men för kunden att komma ihåg businessâ € s namn när han slutligen bestämmer att det är dags att göra ett köp. Marknadsförare bör undvika starka annonsplatser och jargong, eftersom dessa typer av kommunikation kommer sannolikt att ignoreras.

Kommunicera konsekvent med potentiella kunder är det viktigaste målet för dropp marknadsföring. Detta betyder inte att skicka alla i databasen ett e-postmeddelande på daglig, veckovis eller månadsvis. Beroende på vilken typ av verksamhet, bör marknadsförare noggrant avgöra vad som kan anses överdriven. Om medlemmarna i databasen allmänhet låst till ett eller två års kontrakt med konkurrenter, sedan skicka dem kvartals kommunikation kommer att vara tillräcklig. Skickar för många e-postmeddelanden kan resultera i framtida kommunikation ignoreras eller markeras som skräppost.